Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Maciek cena? śmiech na sali:D

Korona spienione pcv 1cm 100zl/m2 główna korona wyniesie ok 36zł

DIBOND 3mm 100zł/m2 oprawa korony (przód i boki) wyniesie ok 31zł

Razem ok 65zł...

Twoja wersja:

spienione pcv 1cm 100zł/m2 wyniesie 35zł

spienione pcv 3mm 30zł/m2 wyniesie 10zł

pokrycie farbą lub oklejenie folią... sam nie wiem dajmy na to 15zł

Razem 60zł

Nie wliczając już nawet okleiny to wolę dołożyć 20zł, mieć coś nowego, ciekawego a finalna wersja mam nadzieje wyjdzie "na bogato" ;)

To tylko jest pochopne wyliczenie z cen co miałem z jednej z najtańszych hurtowni w Białym.

Wychodzi, że nie jest aż tak strasznie żeby nie spróbować... Jak się nie uda nie będzie żal no ale... co ma się nie udać:D Jak tylko pokryję pokrywę DIBOND to zapodam fotki i jak nie będzie wyglądać tak jak sobie to wyobrażam to na pewno siebie zlinczuję a i Wam powiem całą prawdę:cool:

Opublikowano

Maciek niestety będziemy musieli poczekać na końcowe efekty kolegi Jargos....

Zajeżdżam dziś do sklepu, uśmiechnięty, radosny z powodu odebrania w końcu baniaka, pochłonięty myślami wypasioną pokrywą z DIBOND a tu "masz babko placek".

Okazało się, że to nie jest tak chodliwy towar jak PCV i trzeba składać zamówienie a do tego wchodzi w grę tylko zakup całej płyty:mad:

Teraz siedzę w domu i tylko widok przywiezionego wczoraj baniaka mnie uspokaja;)

P.S. Stasiu płyty jakie mogli zamówić z DIBOND to max z długości 3,05m

Jargos w Tobie siła, czekamy na końcowy efekt:)

Opublikowano

Maciek to mnie żonka z torbami by pogoniła z chaty:D

Za płytę wyszłoby z ok 300zł!

Kupiłem pcv spienione czarne 3mm za 17 zł i tym pokryję koronę bez oklejania folii i malowania. Rogi/łączenia na nich może zgrzeje, zobaczę na próbnej jak to wyjdzie...

Opublikowano

Ee, jak znajdziecie jakiś materiał, który będzie tańszy i równie dobrze podda sie obróbce co pcv to dajcie znać, jeśli ja to zrobię wcześniej to też nie omieszkam was o tym poinformować:P jakoś ten dibond do mnie nie przemawia. Po co obijać tym pcv skoro okleina jest tańsza i łatwiejsza do zamontowania na pokrywie...