Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pierwszy test byl robiony kropelkowymi testami colombo( made in holland)

, na no2 skala jest 0.0mg/l biale, 0.5mg/l jasno rózowe, 1.0mg/l mocniej rozowe....moj test napewno nie byl na 0.5 ale jednak zgadzamy sie z zona ze leciutenko rozowy byl czyli powiedzialbym ze 0.1mg/l. Paskami tetry sprawdzilem po tym wyniku jako ze mam je jeszcze gdzies w szafie i tam bylo biale 0mg/l ale macie racje tam nastepny pomiar to 1mg/l.

Przejdzmy do sedna jesli juz no2 jakies jest to co powinienem zrobic ? na mysll przychodzi mi tylko zalaczenie drugiego kubelka, ale to niezy wydatek tymbardziej przed wakacjami na ktore lecimy, jakies propozycje?

Opublikowano

Podmiany wody, chemia itp. to działania doraźne, które na dłuższą metę nic nie dadzą. Masz 29 ryb i to tak dobranych, że będzie jeszcze gorzej. Filtracja działa na granicy i w miarę wzrostu ryb nie wyrobi. Nie inwestuj w drugi kubeł bo to zbędny wydatek, musisz zrobić porządek z obsadą.

Opublikowano

Nic Ci nie da drugi, trzeci czy nawet piąty kubeł.

Musisz zrobić porządek z obsadą bo bez tego jak napisali koledzy będzie tylko gorzej...

Więc do dzieła bo czasu mało!

Opublikowano
Nic Ci nie da drugi, trzeci czy nawet piąty kubeł.

!

Mój eheim przepompowuje tylko 620l/h i do tego mam tego aquaela cyrkulatora 2000l/h, nie sadzisz ze to troche za malo, myslalem zeby narazie zredukowac obsade o yellowy bo na wiekszy kubel bedzie mnie stac dopiero po urlopie, wtedy zakupic jakis 2000l/h powinna byc poprawa tak mysle.

Opublikowano
Mój eheim przepompowuje tylko 620l/h

Jak już Perez pisał w innym temacie, Eheim podaje przepływ wody z mediami filtracyjnymi. Więc nowy kubeł nic tu nie zmieni. Filtrację masz nawet na "wyrost" przy 250l. Problemem jest tu ilość ryb.