Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jako że jestem poczatkujacym to nie wiem za co się zabrać, co powinienem zrobić.

ph 8

no3 10mg/l

no2 0.1mg/l

nh3 0

kh 9 °dh ( cokolwiek to jest za skala)

gh 14 °dh ( cokolwiek to jest)

Woda jest do wymiany jako że robiłem to 6 dni temu, używam uzdatniacza natrafin,baniak juwel vision 260, filtry eheim 2215 z deszczownia, aquael cyrkulator 2000, obsada 16 demasoni, 12 yellow labs, 1 trewaesae thumbi west,karmienie 2 razy dziennie.

Opublikowano

Ty Jak zakładałeś akwa to przechodziłeś wgl etap dojrzewania ? Po wynikach widać że akwa nie jest dojrzałe. Przy NO2= 0.1 masz rybki w akwa ? Tak nie może być , w akwa rybki możesz mieć jak NO2 jak i NH3 wynosić będzie 0.

[102] Malawi

Opublikowano

Wyniki testów ok, poza no2 które to powinno być niewykrywalne. Możliwe, że biologia nie wyrabia w małym akwarium z tą ilością ryb. Zapraszam do założenia wątku w dziale obsada (Twoja jest do mocnej korekty).

Pzdr.

Opublikowano

Sam mam tetry paskowe i wiem sam po swoich wynikach że nie dadzą takiej dokładności co kropelkowe.Jeśli chodzi o skale na tetry dla no2 jest ona od 0 - 1 od razu , a na kropelkowych masz skalę :

0.01

0.025

0.05

0.1

0.2... i tak do 1

[102] Malawi

Opublikowano

No tak ale jeśli chodzi o paskowe to mają przynajmniej moje tetry mają 0 i następny w skali jest 1. Kolega właśnie robił paskowymi i mówi że wyszło mu 0 , a nie mają skali szczegółowej pomiędzy 0 a 1 czyli dokładnie nie jest w stanie określić nimi czy wyszło mu 0 czy np 0,5. Podając tą skale w poście poprzednim nawiązałem że można bliżej określić ilość no2 w wodzie ;)

[102] Malawi

Opublikowano
No tak ale jeśli chodzi o paskowe to mają przynajmniej moje tetry mają 0 i następny w skali jest 1
Ogólnie wiadomo że paskowe testy - są bo są ;)