jola3572 Opublikowano 7 Maja 2013 #1 Opublikowano 7 Maja 2013 proszę o radę jakie pokarmy powinnam kupić dla tej obsady Pseudotropheus Elongatus Mphanga Labidochromis Caeruleus - Yellow chciałabym by moje rybki były odpowiednio karmione,a sprzedawcom ze sklepów nie wierzę
jaranos Opublikowano 8 Maja 2013 #2 Opublikowano 8 Maja 2013 Pseudotropheus sp. Elongatus Mpanga to roślinożerca,a Labidochromis caeruleus to mięsożerca i pogodzenie diety tych dwóch gatunków jest raczej nie możlie.
jola3572 Opublikowano 8 Maja 2013 Autor #3 Opublikowano 8 Maja 2013 a ja myślałam że mphanga żywi się plantktonem a yellow nie gardzi niczym?
eljot Opublikowano 8 Maja 2013 #4 Opublikowano 8 Maja 2013 Pseudotropheus sp. Elongatus Mpanga to roślinożerca Tu się mylisz bo to preryfitonożerca + samice i młode samce bez rewiru podjadają plankton. Co do karmienia to dieta podobna jak u saulosi czyli spokojnie możesz karmić 50/50 nawet z lekką przewagą "mięska"
eljot Opublikowano 8 Maja 2013 #6 Opublikowano 8 Maja 2013 W takim razie jest błąd w bazie ryb. Nie pierwszy i nie ostatni, baza ma być z czasem porządkowana. 1
jaranos Opublikowano 8 Maja 2013 #7 Opublikowano 8 Maja 2013 Ok.Przyjąłem do wiadomości. Nie chciałem koleżanki wprowadzić w błąd.
zdrowy_zab Opublikowano 8 Maja 2013 #8 Opublikowano 8 Maja 2013 No i yellowek chętnie by czasem skubnął skorupiaka jakiegoś 1
jola3572 Opublikowano 8 Maja 2013 Autor #9 Opublikowano 8 Maja 2013 super dzięki kamień z serca,i co ja bym bez takich pomocników zrobiła,wielkie dzięki,szkoda że ze starego akwa pozbyłam się ślimaków -- co mam jeszcze dorzucić moje pokarmy: Tropical Malawi Hikari cichlid gold mrożoną artemię i cyklopa -- a jak mówicie czy kiełże można podawać pysiom
zdrowy_zab Opublikowano 9 Maja 2013 #10 Opublikowano 9 Maja 2013 Celuj w lepsze pokarmy, np dainichi, osi, narurefood
Rekomendowane odpowiedzi