Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tosiu - wrzuć do galerii. Album jest dla klubowiczów ;)

Nie tylko dla klubowiczów, ale konieczne jest zalogowanie aby cokolwiek tam dodać a właściwie zaproponować do dodania bo co najważniejsze zdjęcia dodawane do albumu są moderowane a wic trafiają tam zdjęcia tylko dobre jakościowo lub coś wnoszące.

Natomiast tak jak Juppi napisał szeroki dostęp dla wszystkich jest otwarty w galerii http://www.klub-malawi.pl/galeria.html coprawda też trzeba się logować ale jest to bezproblemowe i tam masz Tosiu dział Niezidentyfikowane w którym możesz umieścić swoje rybki abyśmy mogli cokolwiek o nich powiedzieć.

Opublikowano
Tylko, że nie umiem się zalogować. Nie przyjmuje hasła.

Nie wiem oczywiście co wpisujesz ale aby sie zalogować w galerii musisz się zarejstrować w galerii od poczatku tak jak nowy użytkownik, te bazy nie są z sobą połaczone i wpisująć w galerii swój nick z Forum i hasło jakie tutaj uzywasz to ono nie jest tam automatycznie rozpoznawane.

Opublikowano

Martwię się, że mogą być jednej płci, bo różnią się tylko wielkością i ciemnością pasków. Nigdzie nie znalazłam opisu gdzie i faceci i babki były w podobnych kolorach. I ktoś napisał, że to nie malawi.

Opublikowano
I ktoś napisał, że to nie malawi.

I ma rację :?

Na pocieszenie to tyle że maja one wmagania prawie identyczne jak Malawi wiec znalezione na tym Forum informacje i tak Ci sie przydadzą.

Opublikowano

Niewiele znalazłam o rybkach z jeziora Wiktorii. Jedno zdjęcie znalazłam, ale tamta rybka była kolorowa a moje są lekko żółte. To znaczy, że mam same samice, czy jeszcze się nie wybarwiły? :cry:

Opublikowano

Poszukaj w necie wiadomości bezpośrednio na temat rybek haplochromis (odmiana Haplochromis Obliquidens wydaje mi sie mocno zbliżona do Twojej obsady)

IMO jednak jeśli chcesz sie zająć faktycznie akwarystyką, to jednak trzeba by oddać Wiktorię, potem czytać czytać i jesszcze raz czytać i potem zaplanować odpowiedni zbiornik i go urządzić.

Opublikowano

Te rybki to Astatotilapia latifasciata. Nie pochodzi ani z Malawi, ani z Wiktorii.

Fajne, łatwe w hodowli rybki- jednak trzeba pomyslec pilnie o wymainie zbiornika na większy. Jeżeli jesteś z okolic Sosnowca- wpadnij do nas do sklepu dam Ci jakieś stare akwarium, które będzie lepiej nadawać się do trzymania tych ryb.

Ponadto ten ''filtr'' średnio nadaje się do zbiornika z pielęgnicami. W zasadzie nie psełnia żadnej roli w filtracji biologicznej. Jeżeli nie masz na nowy- kup kilka rur do instalacji wentylacyjnej/elektrycznej o przekroju około 12/12 [ takie białe plastikowe na metry w każdym markecie budwolanym] i sklej z tego pojemniki na substrat biologiczny, a głowicy z Szuta uzyj do napędzienia takiego ''filtra''.

pzdr