Skocz do zawartości

arcyciekawe artykuły na temat żywienia - jęz. rosyjski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

artykuły, zdjęcia, filmy - raz udostępnione można powielać (zgodnie z zapisami o prawie autorskim) - jedno co trzeba zrobić to umieścić źródło (autora).

Opublikowano

Jak sobie poczytam to ocenie czy takie arcyciekawe ;) ale dzięki za import ze wschodu ;)

--

Niby tłumacz sobie radzi ale muszę jednak ogarnąć to na spokojnie bo pojawiają się i takie kwiatki "- Jedzenie nie musi być przestępcą na licencji." :mrgreen:

Co autor miał na myśli jednak chyba trzeba wyśledzić ;)

Opublikowano

Wschód ma wbrew pozorom akwarystykę na dosyć wysokim poziomie, przynajmniej Moskwa i Petersburg. Myślę, że nawet na wyższym niż nasza w Polsce.

Jakby coś trzeba było pojaśnić bo google sobie nie poradzi to służę pomocą.

Piękne zdanie tłumacza google :P

"Akwaryści często zadają pytania dotyczące zgodności pielęgnic jeziora w akwarium tsihlidnogo społeczności, z naciskiem na interoperacyjności w oparciu o członkostwo pielęgnic do jednej z jeziora, z akwarium lub obszar dna, agresywności i terytorialności, wielkość pielęgnic i temperament, z hydrochemiczne skład wody, itd., nie jest zwrócenie do żywności (żywności) zgodności, i znajduje się na jego znaczenie ma mniejsze znaczenie niż inne aspekty".

• Dziękuję 1
Opublikowano

Dzięki za deklaracje pomocy bo OSI czy NF raczej mi na licencjonowanego zabójce nie wyglądają ... może tylko ponownie zamrożone mrożonki można by tak zakwalifikować ;). Co do wschodniego rynku to oczywiście pokutuje a u nas stare pogardliwe spojrzenie na wschód a miłosne za zachód ale już w czasach PRL-u Rosjanie mieli spektakularne sukcesy w akwarystyce ... zresztą nie tylko tam.

Opublikowano

Doczytałem do końca :-) ciekawe są pierwsze artykuły z dokładnym omówieniem sposobów pobierania pokarmów przez różne gatunki ze zdjęciami pysków. W kolejnych dokładne omówienie rodzajów roślinnych i żywych (mrożonych) pokarmów a potem tabele z rekomendowanymi pokarmami dla zadanych gatunków. Nie mam takiej wiedzy, żeby się z tym zgodzić lub nie, raczej jako początkujący patrzę na to, jako na ciekawe wskazówki.

A co do osiągnięć Rosjan, to wiele z nich to po prostu propaganda, ale w niektórych kwestiach byli dobrzy. Co do obecnych osiągnięć, zwłaszcza akwarystycznych to najczęściej decyduje zasobna kieszeń a tego w Moskwie czy Petersburgu nie brakuje :-).