Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie za moich czasów to (wpisowe) zostało wprowadzone, ale kiedyś rozmawialiśmy o sensie tej opłaty, celem tego było promowanie osób regularnie opłacających składki, osoby które nie opłaciły z jakiegoś powodu składki, musiały ponownie wpłacić opłatę dodatkową.

Opublikowano

Mhm. Ale to nie zacheca nowych osob do wstapienia do klubu. Osoba dorosla ktora normalnie pracuje i zarabia ma to gdzies, czy zaplaci 70 czy 80 na rok. Ja jako student jestem w innej sytuacji... Imho powinniscie zmienic minimalnie polityke tej calej rekrutacji. Moze nowa osoba powinna zaplacic 50 procent skladki. Aby sprawdzic jak to jest byc klubowiczem. Przeciez kosztow żadnych za niego nie ponosicie. A zawsze kasy troche dolozy. Moze warto sprobowac wprowadzic oplate za korzystnie z forum? Aby pokryla koszta hostingu. Po 3 miesiacach od rejestracji oplata roczna 10 zl. Kazdy kto sie zaklimatyzuje zaplaci bo to mniej niz paczka fajek. A odpadna wam koszty za prowadzenie forum.

Opublikowano

Z tego co się orientuje to na innych farach wpisowe to normalna sprawa. Także nie ma się co dziwić

Po 3 miesiącach od rejestracji oplata roczna 10 zl. Kazdy kto sie zaklimatyzuje zaplaci bo to mniej niz paczka fajek. A odpadna wam koszty za prowadzenie forum.

Składka np 50zl to tylko 4,16 to tylko jedno piwko miesięcznie. Także nie ma co porównywać. A i studenta też może być na to stać. Czy się mylę?

Opublikowano

Ale Meszek, wy klubowicze musicie zrozumieć ze my nie widzimy zadnych korzysci z przystąpienia do klubu. I szkoda dac 50 zl żeby sprawdzic. Za to gdybym mial dac 20 zl to zaryzykowalbym i bym przekonal sie na wlasnej skorze. I wtedy jezeli mi się spodoba to gwarantuje ci ze zaplace w nastepnym roku nie 50 a 100 zl. Tylko cos musi mnie trzymac. Co kolwiek. Ale musi.

Opublikowano

Waszka słowa to głos większości użytkowników, w 100% go rozumiem, nie popieram ale taka jest prawda. Brak korzyści dla nowo przystępujących to 99% opinii dlaczego nie mamy dużych przyjęć.

Ale z drugiej strony Waszek mógł byś napsać czego oczekujesz od klubu, bo zgadywać nam często jest trudno.

Natomiast gdyby użytkownicy pisali czego by chcieli, czego im w klubie brakuje, może znalazło by się jakieś porozumienie.

Opublikowano

Ja chce wycieczki za granice. :-) nie chodzi o to co my chcemy, tylko o to co mozecie nam zaproponowac. I to co nam dacie wcale nie musi byc materialne. Tylko wy klubowicze wiecie co mozecie nam zaoferowac. Co zyskamy. Podejmowanie decyzji? Jakies wieksze prawa niz inni forumowicze? Nie wiem. Po prostu powiedzcie konkretnie co nam da wstapienie do klubu.

Opublikowano
Ale z drugiej strony Waszek mógł byś napsać czego oczekujesz od klubu, bo zgadywać nam często jest trudno.

Natomiast gdyby użytkownicy pisali czego by chcieli, czego im w klubie brakuje, może znalazło by się jakieś porozumienie.

Taki temat już jest - ten temat dotyczy wysokości składki.

Proszę nie róbcie kolejnego śmietnika,

--

I to co nam dacie wcale nie musi byc materialne. Tylko wy klubowicze wiecie co mozecie nam zaoferowac. Co zyskamy

To co niematerialne cały czas bierzesz gratis, korzystając z forum i wiekszości serwisu. Jak ci odpowiada że nie dokładasz swojej cegiełki aby to istniało, i chcesz dalej lecieć za free to twoja sprawa.

Koniec OT

Opublikowano

Ostatni OT z mojej strony (proszę o wyrozumiałość)

Ja chce wycieczki za granice. :-) nie chodzi o to co my chcemy, tylko o to co mozecie nam zaproponowac. I to co nam dacie wcale nie musi byc materialne. Tylko wy klubowicze wiecie co mozecie nam zaoferowac. Co zyskamy. Podejmowanie decyzji? Jakies wieksze prawa niz inni forumowicze? Nie wiem. Po prostu powiedzcie konkretnie co nam da wstapienie do klubu.

Moim skromnym zdaniem jako klubowicza, w obecnej formule funkcjonowania serwisu KM, a przede wszystkim forum dyskusyjnego (chodzi mi przede wszystkim o brak ograniczeń w dostępie do treści) trudno jest Wam zaproponować coś takiego, co sprawi, że odczujecie wymierne korzyści w sytuacji gdy komuś nie zależy na tym, aby mieć wpływ na to w jakim kierunku będzie się rozwijał KM.

Opublikowano

Eljot, wez spusc z tonu bo za bardzo sie wychylasz. Przeczytaj jeszcze raz to co wczesniej napisalem i zaproponowalem platne korzystanie z forum aby pokryc koszta hostingu. Nadal masz cos do zarzucenia? To ze nie chce dac 70 zl zeby miec zmieniony tytul przy nicku? Jak dla mnie to moze byc nam czarna dziura i latac mi bedzie. Nie oczekuj od nikogo pieniedzy jezeli nic w zamian nie chcesz dac. Wiec za co mam placic?

Opublikowano

Kolego z tonu to ty spuść, jak na razie nic ci nie zarzuciłem, temat dotyczy wysokości składki a nie korzyści o jakie się upominasz w ramach za nią.

Twoja propozycje odnośnie płatnego forum są interesujące ale nie tyczą się tego tematu i jeśli chcesz je przedyskutować załóż osobny wątek.

--

Nie oczekuj od nikogo pieniedzy jezeli nic w zamian nie chcesz dac. Wiec za co mam placic?

Ja od nikogo pieniędzy nie oczekuję i tak jak pisałem chcesz wspomóc działalność klubu dasz nie chcesz nie, twoja wola.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.