waszek18 Opublikowano 16 Marca 2013 #31 Opublikowano 16 Marca 2013 Na 3 pelne doby zaciemnij. To nowe ci nie wyskocza zanim medium nie obnizy ci nieporzadanych parametrow.
moni89 Opublikowano 16 Marca 2013 Autor #32 Opublikowano 16 Marca 2013 Ok, zakryłam kocem. A jak będę ryby karmić ( czy w ogóle je karmić ? ) to zaświecić im, czy na ciemno ? No i czy przy takim zaciemnieniu rośliny mi się nie zmarnują ?
waszek18 Opublikowano 16 Marca 2013 #33 Opublikowano 16 Marca 2013 Spokojnie. Nic nie powinno sie stac. A ryby jak pare dni nie pojedza nic im nie bedzie.
richelieu Opublikowano 8 Kwietnia 2013 #34 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Podepnę się z pytaniem pod ten wątek: Dostałem wraz z filtrem jako gratis BIO-WKŁAD i szukając PhosGuarda na alledrogo natrafiłem na aukcje, gdzie (chyba) ten sam wkład reklamują m.in jako dobry absorber fosforanów. Stąd moje pytanie do Was praktyków, czy rzeczywiście owy wkład coś daje i mogę go włożyć do kubła, czy lepiej od razu inwestować w konkretne absorbery (seachem, jbl)? Dodam, że wchodzę na ścieżkę wojenną z sinicami
nabe Opublikowano 8 Kwietnia 2013 #35 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Próbowałem podobny absorber i doraźnie pomagał. Ale nic nie zastąpi porządnego odmulenia przed i po jako że PO4 będzie się kumulował głownie w podłożu.
Rekomendowane odpowiedzi