Raffy Opublikowano 10 Marca 2013 #1 Opublikowano 10 Marca 2013 Witam Czy chewere z mpangą się skrzyżują mimo odpowiednich proporcji płci? Bo chewere przypisali do metriaclimy, a mpanga jest pseudotropheusem więc...?
eljot Opublikowano 10 Marca 2013 #2 Opublikowano 10 Marca 2013 Nie wiem czy się skrzyżują (choć jest to możliwe) ale u mnie samiec mpangi nie maił prawa pokazać pasków bo momentalnie był ganiany przez chewera (trafił do mnie przez pomyłkę i był krótko). IMHO nie łączył bym tych gatunków.
elozox Opublikowano 10 Marca 2013 #3 Opublikowano 10 Marca 2013 Podobienstwo tych pyszczakow jak w przypadku zestawu C. afra u mnie mpanga krzyzowala sie nawet z johanni.
Raffy Opublikowano 10 Marca 2013 Autor #4 Opublikowano 10 Marca 2013 Podobienstwo tych pyszczakow jak w przypadku zestawu C. afra u mnie mpanga krzyzowala sie nawet z johanni. A pamiętasz może wtedy jakie proporcje płci były?
elozox Opublikowano 11 Marca 2013 #5 Opublikowano 11 Marca 2013 Nie ale oba gatunki zaopatrzone w samice .
Rekomendowane odpowiedzi