Jump to content

Recommended Posts

Posted

witam

jako ze kompletowanie mojego Malawi w toku chcialem zapytac trojmiejskich malawistow - czy macie moze jakies dobre zrodlo na wapienie u nas?

chodzi mi o wapien muszlowy i drążony, bialy..wiem ze mozna dostac to w sklepach zoologicznych ale ceny rzedu 14-16 pln / kg to lekkie przegiecie

sklady budowlane? watpie.. moze jakies cenrum ogrodnicze godne polecenia (kamyki na skalniaczki...;)

z gory dzieki

pozdrawiam

Posted

Hej

Ja swoje kamloty kupowałem w takim składzie kamieni na ul. Karuskiej w gdańsku. Dokładne namiary znajdziesz w poście pt "porównianie skałek".

Nie wiem czy znajdziesz tam wapień drążony, ale muszlowy mieli na pewno

Słyszałem też o jakimś ciekawym składzie kamieni gdzieś w okolicy chwaszczyna. Mówili mi o nim kolesie z "Okazu", tylko że ja już wtedy miałem kamienie i jakoś się nie przyłożyłem żeby zakodować dokładnie gdzie to jest. Może miron będzie wiedział, On chyba włąśnie jest z Chwaszczyna

Powodzenia

pozdro

Posted

witam

slyszalem o skladzie na kartuskiej..moze w koncu sie tam wybiore..;)

jesli chodzi o ten w chwaszczynie - to jesli to miejsce o ktorym mysle - to codziennie przejezdzam obok w drodze do pracy:) zajrze

ps. tez mi sie wydaje ze bedize problem z wapieniem drazonym...:(

Posted

A jak już zajrzysz do tego składu w Chwaszczynie możesz napisać co tam znalazłeś? :D:D No i gdzie to jest dokładnie. Pozdrowienia

• 3 months later...
Posted

Skład kamienia jest przy ul.Gdyńskiej w Chwaszczynie / po przekątnej ,,Biedronki"/

Jadąc z Gdyni do Żukowa - skład jest za rondem po lewej stronie .

Zjazd w lewo 100 za rondem w kierunku Żukowa.

Polecam - olbrzymi wybór ,,kamoli " , łupków, wapienia,

• 3 months later...
  • 9 months later...
Posted

Dzisiaj byłem w tym składzie kamienia w Chwaszczynie. Ludziska jaki tam wybór!!!! a ceny jeszcze lepsze !!!! za 4,5 kg kamieni zapłaciłem 2,70,- Polecam wszystkim z 3miasta.

Pozdrawiam