Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Udało mi sie skontaktować z twórcą programu. Był tak miły, że obiecał mi go na dniach przysłać.

Jeżeli Ci prześle daj znak. Ja pobrałem to rok temu, pamiętam ze miałem problemy z uruchomieniem. Ale udało się. Musiałem pobrac Javę3D i cos jeszcze. Tego drugiego nie pamietam. A teraz mi program nie uruchamia się. I nie wiem dlaczego. Napisałem na gg podane wyżej, jednak na razie brak odpowiedzi.

Udało mi się skontaktowac z twórcą. Nie ma pojęcia dlaczego nie działa. Java3D działa, na stronie testowej pojawia sie obrazek, JRE działa. A program nadal nie chce wystartować. Moze być tak, jak napisał. Że program był przygotowany do uruchomienia ze strony, nie z dysku. Trzeba by jakiegoś specjaliste od Javy szukać.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Wiem wiem, ale Struna ma narożnik i trzeba do tego zrobić przyzwoitą pokrywę. Patrzyłem, ale nie ma ciekawych gotowców. Trzeba będzie to samemu porządnie wymierzyć, podpatrzyć klasyczne rozwiązania i samemu zamówić co trzeba.

Opublikowano

odpal program. zrób pokrywę jak na akwarium kwadratowe.

odrzuc zbędne formatki. policz przekątną z pokrywy i zmodyfikuj wymiar.

na podstawie wymiaru przekątnej dodaj formatkę na front.

pamiętaj o dodaniu grubości pcv do wymiarów.

jesli front nie jest płaski to sprawa jest trochę trudniejsza bo trzeba liczyć wymiary ze wzorów na wycinek koła.

Opublikowano

Nie jest prosty :) Będzie trochę główkowania :) Tak poglądowo wygląda szkło tak. Nie są to wymiary idealne pod pomiar pokrywy, tak po prostu metrówka przyłożona, żeby mieć pojęcie rozmiarów. Do tego jest na szkle korona aluminiowa, wstępnie plan jest by pokrywę zrobić na tą koronę. Całość produkcji AquaBoro.

wymiary_zps6151e12d.jpg

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.