wszmpl Opublikowano 30 Stycznia 2013 #1 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Mam pytanie odnosnie dobrej diety dla tych gatunkow mozecie cos doradzic Pseudotropheus saulosi "Coral Red" 1+4 Pseudotropheus polit "Lion's cove" 1+3 Cynotilapia Afra Deep Ndonga 1+3 1
Perez666 Opublikowano 30 Stycznia 2013 #2 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Nie dobierzesz diety dla tych ryb. Polit żywi się glonami i okrzemkami a afra planktonem. Ktoś ci źle dobrał obsadę...
Post_Mortem Opublikowano 30 Stycznia 2013 #3 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Moim skromnym zdaniem, ciężko będzie pogodzić Ci dietę stricte roślinożernego P. polit z planktonożerną C. afrą. Gdybym mógł coś zasugerować to ja osobiście, któryś z tych gatunków bym wykluczył. nie dubluje pytania zanim otrzymalem odpowiedz usunolem pytanie w dziale obsada aby je zdac w dziale zywienie Tak czy inaczej takie połączenie gatunków nie będzie "szczęśliwe"
wszmpl Opublikowano 30 Stycznia 2013 Autor #4 Opublikowano 30 Stycznia 2013 a co z Saulosi bedzie ok w polaczeniu z Polit
wszmpl Opublikowano 30 Stycznia 2013 Autor #6 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Czyli nie ma opcji aby polaczyc diete abym mogl zatzymac Cynotilapia Afra Deep Ndonga pytam bo dopiero co wczoraj odlowilem Metriaclima estherae "Minos Reef" OB i teraz bede musial sie pozbyc jeszcze jednego gatunku :/ na dzien dzisiejszy dostaja NEW ERA cichlid Pellets
Perez666 Opublikowano 30 Stycznia 2013 #7 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Możesz zatrzymać afrę pod warunkiem, że oddasz polita.
wszmpl Opublikowano 30 Stycznia 2013 Autor #8 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Ok moge tylko prosic o wyjasnienie dlaczego moge polaczyc Saulosi + Polit lub Afra + Saulosi a nie moge zostawic wszytskich trzech skoro jedno drugie wyklucza pogubilem sie jesli zostawil bym Afra + Saulosi roumiem ze musial bym dodac cos miesnego ??
eljot Opublikowano 30 Stycznia 2013 #9 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Saulosi to wszystkożerca więc da radę z jednym jak i z drugim. Nie łączymy ryb o skrajnych preferencjach żywieniowych.
wszmpl Opublikowano 30 Stycznia 2013 Autor #10 Opublikowano 30 Stycznia 2013 ok Lapie teraz troche jestem zawiedziony bo hodowca od ktorego kupowalem ryby nie doradzil mi nic na ten temat jak je polaczyc pod wzgledem diety :/ trudno.... czyli teraz mam opcje wybrania pomiedzy miesozernymi a roslinozernymi jesli bede dobieral 3 gatunek ? w zaleznosci ktorego gatunku sie pozbede -- czy Pseudotropheus demasoni 1+4 bedzie ok w miejsce Afry ??
Rekomendowane odpowiedzi