Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie skoro wlaścicielowi sie podoba to w ogóle nie widze powodu zeby cokolwiek mial zmieniać. Co nie zmenia faktu ze jedenego termometru bym sie pozbyl bo po co 2:)

Opublikowano
Dwa termometry zamontowałem, żeby znać różnicę temperatur między lewą a prawą stroną.

A jaka jest różnica - tak z ciekawości ? :)

Opublikowano

Będziesz miał różnice 0,5-2 stopni. Co ci to daje? że rybkom jak będzie za zimno to popłyną tam gdzie jest cieplej?

A czy termometry chociaż pokazywały tą samą temp? Czasami zdarza się że termometry kłamią.

Daj jeden termometr po przeciwległej stronie niż wylot filtra. Grzałka i tak ma swój termostat.

Filtracja jak dobrze ustawisz to da rady. O co się jeszcze pytasz?

Że akwa za wysokie. No trudno, takie wybrałeś. To chyba jakiś zestaw pod "skalara"bo one jako jeden z wymiarów akwa potrzebują wysokość 50cm.

Opublikowano

Różnica temperatur 1,0-1,5. Sprawdzałem termometry, pokazują taką samą temperaturę w tym samym miejscu.

Opublikowano

Akwarium bardzo ładne i ja wszystko rozumiem

ale czy widziałeś kiedykolwiek _dorosłego_ samca Saulosi?

U Ciebie w akwa max 1+2, może 1+3.

Opublikowano

No właśnie dzisiaj widziałem na żywo. Ciekawi mnie tylko rozbieżność informacji w niby "poważnych" źródłach. Jedne podają wielkość do 8cm, inne do 14.

Opublikowano
No właśnie dzisiaj widziałem na żywo. Ciekawi mnie tylko rozbieżność informacji w niby "poważnych" źródłach. Jedne podają wielkość do 8cm, inne do 14.

Moje spokojnie miały ok 10. Układ 3+4 i jeden samiec został zagoniony na śmierć w akwarium 375l 150cm długości. Wiesz co się będzie działo w twoim?

Opublikowano

A w jakim to źródle podają że saulosi dorasta do 14 cm? Ja spotkałem się z dwoma wymiarami: 8 cm - do tylu dorasta w naturze, i 10 cm - taki rozmiar osiąga w akwarium.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.