Fallout Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor #11 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Pomału do chodzę do wniosku , że kupno akwarium oraz decyzja o jego wymiarach to masakra ale wybór obsady to już obłęd taki sam jak wybór Żony Sam już nie wiem co wybrać żeby było kolorowo ale nie zaciasno . Tomasz
Slawek-meszek Opublikowano 20 Stycznia 2013 #12 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Powiem w ten sposob, mozesz miec max trzy gatunki tj jakieś 15szt jak ja napisałem . Możesz mieć dwa gatunki tak jak chciałeś tylko kwesta wyboru, a to nie jest łatwe jak wyżej napisałeś. A trzecia opcja jest jednogatunkowe akwarium np z saulosi a później ewentualnie może coś dołożysz albo i nie:-).
eljot Opublikowano 20 Stycznia 2013 #13 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Sławek nie za bardzo "yello" pasuje dietą, jednak "spot" bardzie preferuje glony i to co w nich znajdzie to dodatek . Do tak wysokiego akwa dałbym reda , yello plus coś w kamienie i tu pasuje idealnie maingano. Zestaw oklepany ale ładny i ogólnie dostępny .
Bezprym Opublikowano 20 Stycznia 2013 #14 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Proponuję saulosi maingano m. Joanjohnsonae
Slawek-meszek Opublikowano 20 Stycznia 2013 #15 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Moze i masz racje Darku, ogólnie jest to wszystkożerca Dzięki za spostrzegawczość i trzymanie ręki na pulsie :-)
Fallout Opublikowano 21 Stycznia 2013 Autor #16 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Witam a co szanowne Grono myśli o takim projekcie , gdyż mam dostęp do tych rybek Cynotilapia afra Cobue Labidochromis caeruleus Yellow jeżeli ok to jakie proporcje, żeby nie było za ciasno. Tomasz
Post_Mortem Opublikowano 22 Stycznia 2013 #17 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Moim zdaniem to jest bardzo dobre połączenie. Obsada dopasowana pod względem diety oraz temperamentu (silny terytorialista - C. afra cobue oraz gatunek nie "przyklejony" do substratu, przebywający w toni wodnej - L. caeruleus "yellow" nie będą sobie wchodzić w drogę). Gdybyś został przy tych dwóch gatunkach to ja spróbowałbym te gatunki wielosamcowo w układzie 2-3 samce na 6 samic. Minus jest taki, że samice C. afry cobue nie są zbyt "urodziwe", ale myślę, że piękno samców Ci to zrekompensuje. Ewentualnie zamiast afry można byłoby się zastanowić nad Cynotilapia sp. "hara" (byłoby niebiesko, a nie brązowo-buro).
elozox Opublikowano 23 Stycznia 2013 #18 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Tak myśle , ponieważ wcześniej myślałem o czymś takim jak: 2x7/8 Saulosi 1x4/5 Elongatus neon spot I napisałeś ze może być spięcie miedzy samcami? Tomasz Ja bym Dal jeszcze inaczej saulosi 3/7(ewentualnie yellow) a do tego plywajaca w toni aulonocare fire fish 2x3. i bedzie cudnie.
Damian87 Opublikowano 23 Stycznia 2013 #19 Opublikowano 23 Stycznia 2013 to teraz pojechales z ta FF:/
Fallout Opublikowano 17 Lutego 2013 Autor #20 Opublikowano 17 Lutego 2013 Witam ponownie co myślicie o taki zestawieniu 1.Saulosi 2/7 2.Pseudotropheus Flavus 2/7 Biolog fluval 306 Mech aquael 2000 Piasek koralowy Pozdrawiam Tomasz -- Jakieś propozycje ? Pozdrawiam Tomasz
Rekomendowane odpowiedzi