Fallout Opublikowano 20 Stycznia 2013 #1 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Jaką obsadę do saulosi proponowałbyś ?
Slawek-meszek Opublikowano 20 Stycznia 2013 #2 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Czy masz już rybki czy zamierzasz dopiero kupić. Rozumie ze akwa jest wysokie na 70cm??
Fallout Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor #3 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgadza się 70 wysokie akwa dopiero startuje , obsada narazie na papierze .
Post_Mortem Opublikowano 20 Stycznia 2013 #4 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Jaką obsadę do saulosi proponowałbyś ? Może coś z "oklepanej klasyki" tj. Melanochromis cyaneorhabdos "maingano" Ewentualnie L. caeruleus "yellow" (masz akwarium wysokie na 70 cm i można byłoby to wykorzystać umieszczając ryby pływające w toni wodnej, a nie przebywające blisko substratu). W takim wysokim akwarium fajnie prezentowałaby się Pseudotropheus acei ale niestety zbiornik jest za krótki (minimum to 150 cm długości) Tak na marginesie ten Fluval 405 do takiego akwarium jak Twoje, przy rozsądnej obsadzie (a widzę, że taką planujesz), to aż za nadto.
Slawek-meszek Opublikowano 20 Stycznia 2013 #5 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Ooo to masz wysoko:-) Osobiście polecam coś innego bez saulosi, np msobo magunga lub membe deep, cynotilapia afra np jalo reef lub cynotilapia sp hara maingano Proszę popatrz na forum jest strasznie dużo obsad do podobnych zbiorników 1
tomaszr2005 Opublikowano 20 Stycznia 2013 #6 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Neon spot podobny do saulosi ciekawe ? Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2 1
Fallout Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor #7 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Sprawdziłem i tak na sucho Cynotilapia Arfa Jalo Reef Membe Deep Tylko w jakich proporcjach ??2x ? Lub 1x? wiem ze to nie ten ,dział ale nie chce zaczynać nowego wątku sry Admin. Tomasz To chyba nie taki problem założyć nowy wątek? Wydzieliłem, następne OT usunę -- Dziękuje i przepraszam 120x50x70
Slawek-meszek Opublikowano 20 Stycznia 2013 #8 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Sprawdziłem i tak na sucho Cynotilapia Arfa Jalo Reef Membe Deep Tylko w jakich proporcjach ??2x ? Lub 1x? To bedzie dwogatunkowe?? Jezeli tak to posailbym aferka jalo reef 2+5 membe deep 3+6/7
Fallout Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor #9 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Tak myśle , ponieważ wcześniej myślałem o czymś takim jak: 2x7/8 Saulosi 1x4/5 Elongatus neon spot I napisałeś ze może być spięcie miedzy samcami? Tomasz
Slawek-meszek Opublikowano 20 Stycznia 2013 #10 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Sorki za pomyłkę, źle zrozumiałem , przeczytałem mailem na myśli elongatusa mpange. Oczywiście możesz połączyć saulosi i neon spota. Ale neon spot będzie zdominowany przez saulosi i nie pokarze swoich walorów , kolorków. U mnie pływał neon spot z maingano i msobo magunga i był bo był. Jest to pekna rybcia ale bardzo delikatna i płochliwa. Myślę ze bardziej spokojnie byłaby obsada yelowek i neon spot.
Rekomendowane odpowiedzi