Jump to content

Azoo Psb

czendlik82

Recommended Posts

Nie stosowałem, ale czytając "osiągnięcia firmy" którymi chwali się na swojej stronie internetowej raczej nigdy nie skorzystam z ich usług tak dla zasady

2001Utworzenie centrum bio-technologi Wu-Gu Bio-Tech i wprowadzenie w pełni fluorescencyjnej, transgenicznej ryby TK-1. Wprowadzenie mikrobiologicznych uzdatniaczy wody.

2002Stworzenie pierwszego na świecie transgenicznego gatunku ryby Muscle-Fluorescent Albino Zebra Fish TK-2. Stworzenie pierwszego banku ryb.

2003Zakończenie pierwszego na świecie bi-fluorescencyjnego genu i gatunku Bi-Fluorescent Gene Transgenic Albino Zebra Fish TK-3. Uzyskanie ISO 14001. Nagroda „The 10th Enterprises Innovation Research”. Nagroda „ National Biotechnology & Medical Care Quality”. Gorąca innowacja w magazynie „Time”.

2004Zwycięzca tajwańskiego symbolu doskonałości „Taiwan Symbol of Excellence”. Pomyślnie zakończona aplikacja tworzenia transgenicznych gatunków ryb.

Ok, rozumiem Twoje prawo.

Jednakże

Po pierwsze nie podoba mi się zabawa w Boga i tworzenie sztucznych tworów, wiec nie mam zamiaru współfinansować tego procederu

Czy to samo powiesz o np. insulinie którą wytwarzają organizmy zmodyfikowane genetycznie (GMO), a która bywa niezbędna osobom chorym na cukrzycę?

Po drugie nie ufam firmie która bawi się w takie rzeczy że nie dodaje czegoś ekstra do swoich pokarmów i innych produktów

No cóż tu już należy wierzyć lub nie firmie w to co pisze na opakowaniach.

To że firma "bawi się w takie rzeczy" lub nie, nie znaczy że oszukuje klientów i dorzuca coś "ekstra" do swoich produktów.

Grzesiekk proszę nie traktuj mojego postu jako zaczepki lub ataku.

Trochę się w temacie GMO orientuję i zawsze mnie zastanawia dlaczego ludzie widząc lub słysząc GMO dostają białej gorączki :)

GMO ma zarówno pozytywy jak i negatywy.

Sorry za OT

Co do AZOO PSB sam jestem ciekaw jak by to się sprawdzało

IMHO mało prawdopodobne aby preparat na bazie bakterii usuwał azotany w środowisku "tlenowym". Bakterie które za ten proces odpowiadają to beztlenowce a o strefy beztlenowe w przypadku ryb kopiących jest dość trudno (i są one niepożądane) . Możliwe że wyhodowali jakiś nowy rodzaj bakterii które z tym sobie radzą, choć wątpię bo wspominają również o usuwaniu siarkowodoru który tworzy się w "strefach beztlenowych".

• 4 weeks later...

Czy ktoś stosował ten preparat? Zamówiłem przez neta na wypróbowanie i opakowanie przyszło rozszczelnione, sam płyn wali jak psie g... i zastanawiam się czy to w ogóle jeszcze się do czegoś nadaje, kilka rodzajów bakterii stosowałem ale tak nie waliło jeszcze nic.