Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie chce maingano, nie podobają mi się. Kupiliśmy je bo chłopak się uparł... Jak są małe to ładne a potem takie jakieś "wyciągnięte"

--

Chłodnica, te Twoje są fajne... ;) Tylko takie "mroczne", wezmę je pod uwagę.

Opublikowano

A ja Ci mogę zaproponować taką obsadę: msobo magunga, afra cobue. W tym akwarium z msobo zostanie tylko jeden samiec, a z afrą może się uda dwa-trzy samce utrzymać - gwarantuje Ci że będziesz mieć wesoło w akwarium :-D

fon ;-)

Opublikowano
Kiedyś prosiłam o delfiny ale się nie doprosiłam...

Cyrtocara moorii rosną za duże do takiego zbiornika.

Ewentualnie tak jak Kolega adamg567 radzi: Metriaclima sp. "msobo" Magunga i Cynotilapia afra Cobue. U siebie mam również te gatunki i naprawdę są to ładne rybcie - tak więc polecam :-)

Opublikowano

A czy wszystkie te gatunki co zostały wymienione w temacie mogę ze sobą łączyć ??

I ile mogę mieć max gatunków w moim zbiorniku i ile sztuk w sumie ??

Opublikowano

Chodzi mi o waleczność i zadziorność tych rybek. Samiec msobo będzie rządził w całym akwarium, a samice dość mocno walczą między sobą. No i afra - samice niezbyt urodziwe, ale za to samce przepiękne i mega waleczne między sobą. U mnie jest na razie tylko jeden ale cały czas toczy pojedynki ze swoim odbiciem w szybie :-D. A co do tego "tylko dwa gatunki" to ja mam takie samo akwarium i po kilku latach poszukiwań optymalnej obsady mogę stwierdzić że ta jest dla mnie i dla ryb idealna :-D

fon ;-)