Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A mrożonki to bardzo różnie, u nas chyba nie bardzo się znają na pysiach. Szklarka, ochotka

Jeśli nie chcesz mieć kłopotów to odstaw te "smakołyki". Dlaczego ? Tak po krótce są to pokarmy pochodzące z "kwaśnego środowiska" i ryby z Naszego biotopu nie powinny ich spożywać. Przy takiej diecie dość mocno wzrastra ryzyko zachorowań u naszych podopiecznych.

Jak już chcesz karmić mrożonkami to tutaj bym na Twoim miejscu "przeszedł" na cyklop, kryl i mysis.

Opublikowano

Z mrożonkami też nie przesadzaj co dwa dni możesz serwować i jeden dzień w tyg możesz zrobić im post, na dobre to wyjdzie rybom a ta na zdjęciu to wydaje mi się że to red red, czyli opcja z redami podoba ci się? Yellow red red i saulosi?

Opublikowano

Tego nie wiedziałam, mówiłam wyraźnie że dla pyszczaków. Ale lepiej wogóle odstawić mrożonki czy te które dawałam ??

Don kamilo, daje raz w tygodniu, i raz w tygodniu mają post, w sobote mrożonki, w niedziele post ;) Kupiłam ją właśnie jako red red ale ma inną głowę w stosunku do reszty, albo reszta nie jest red red. A to http://www.klub-malawi.pl/index.php/galeria/?g2_itemId=165932

Opublikowano
Yellow red red i saulosi?

Yellowek i red red to gatunki, które nie trzymają się ścisle substratu i w takim zbiorniku może im być trochę ciasno w toni (ryby z gatunku M. estherae red red oraz samiec yellowka to spore i masywne rybska). Tak więc tutaj bym jednak przemyślał, czy akurat te 2 gatunki razem to dobry wybór w takim akwarium.

--

ochotka może być byle nie za dużo bo "upasiesz" ryby

Akurat ochotka to największe zło. Z całym szacunkiem, ale nie polecaj pokarmu, który szkodzi rybom

Opublikowano

Więc co byś proponował ?? Powtarzam że chciałabym żeby było kolorowo.

Mogę coś dokupić, nie muszę trzymać się części obsady którą mam, chociaż przyznam że szkoda mi będzie je oddać do zoologa...

A jak jest z demasoni ??

Opublikowano

To jedyny pomysł który mi teraz przychodzi do głowy to 2 gatunki yellow i saulosi z tych co masz to nie ma co dobrać do nich, ale zwiększyć harem możesz dać 3+6 saulosi i 3+6 yellow. Chyba że dokupisz zupełnie inną rybkę Iodotropheus sprengerae - pyszczak rdzawy

--

A jak jest z demasoni ??

agresywny jest za bardzo dla saulosi

Opublikowano
Tak ;) Kupie ;) Podobają mi się też. A i samiec i samica są kolorowe ?

--

A soulosi zastąpić demasoni ??

tak, w sumie to ciężko odróżnić samca od samic, samce są troszkę większe.

--

--

A soulosi zastąpić demasoni ??

demasoni jest agresywną rybą i nie bardzo tu się nadaje niestety