spek Opublikowano 8 Stycznia 2013 #1 Opublikowano 8 Stycznia 2013 Witam nie mam jeszcze testów do wody a ciekawi mnie jaka woda jest w naszych kranach w Łodzi Czy ciężko jest aby na początki zakładania akwarium dojść do wymaganych parametrów i czy później utrzymać wszystkie parametry wody w normie czy trzeba stosować chemie i cały czas stawać na głowie aby naszym pyskom nic się nie stało ?
eljot Opublikowano 8 Stycznia 2013 #2 Opublikowano 8 Stycznia 2013 http://www.zwik.lodz.pl/jakosc-i-technologia/wskazniki-jakosci-wody-produkowanej-przez-zwik/ 20 sekund i znalazłem
spek Opublikowano 8 Stycznia 2013 Autor #3 Opublikowano 8 Stycznia 2013 Czasem człowiek zapomina o Google sory no według tych wskazań przez zwik to ryby można wpuszczać prawie od razu po zalaniu zbiornika.
nabe Opublikowano 8 Stycznia 2013 #4 Opublikowano 8 Stycznia 2013 Zakładając,że masz już działającą fabrykę azotanów to można
spek Opublikowano 8 Stycznia 2013 Autor #6 Opublikowano 8 Stycznia 2013 martwiłem się że mogą być problemy ale jestem mile zaskoczony Teraz tylko czeka mnie zakup akwa 100x40x40 i całej reszty waszek18 może polecisz mi jakieś sklepy w Łodzi gdzie kupie wszystko co będzie mi potrzebne
stan Opublikowano 9 Stycznia 2013 #7 Opublikowano 9 Stycznia 2013 A pH nie jest na granicy akceptowalności ryb z malawi - 6,98 ÷ 7,32 , szczególnie ta wartość mniejsza ?
eljot Opublikowano 9 Stycznia 2013 #8 Opublikowano 9 Stycznia 2013 Minimum to 7,5 czyli będziesz musiał trochę podnieść.
spek Opublikowano 9 Stycznia 2013 Autor #9 Opublikowano 9 Stycznia 2013 W górę nie będzie problemu gorzej jak bym musiał obniżać.
stan Opublikowano 9 Stycznia 2013 #10 Opublikowano 9 Stycznia 2013 spek zobaczysz jak łatwo podnosi się pH wody przy twardości kH około 9-10 .
Rekomendowane odpowiedzi