Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Drodzy Malawiści - ci zaawansowani i ci trochę mniej...:)

Mam ogromną prośbę o pomoc w rozwiązaniu zagadki "socolofi". Wczoraj kupiłem samca (10cm) i dwie samiczki (6-7cm) P.Socolofi, jednak nie mam pewności, czy to na pewno ten gatunek. Otóż wszystkie trzy ryby są ciemnoniebieskie z widocznymi pionowymi pasami przez całe ciało... Wcześniej już miałem ten gatunek i samce, jak i samice były błękitne z czarnymi obwódkami płetw, a więc zupełnie inne niż te, które dokupiłem wczoraj. Obawiam się, że mogą to być jakieś mieszańce :(.

Będę wdzięczny za podpowiedź.

Pozdrawiam,

Jarked.

Opublikowano

Dzięki z podpowiedź Bezprym:)

Fotki wstawiłem do niezidentyfikowanych w galerii, ale pewnie pojawią się dopiero jutro:(.

A czy myślisz, że taka barwa jak opisałem może być normalna dla Socolofi?

Opublikowano

Jak nie masz ochoty pomóc, to przynajmniej nie przeszkadzaj. Zajmij się swoimi sprawami i nie wypowiadaj się tam, gdzie nie masz nic do powiedzenia. Skoro moje zapytanie pojawiło się na Forum, to znaczy, że ktoś je dopuścił, prawda?

Milczenie jest złotem....

Opublikowano

Dzialy sa zakladane po to aby sie ich trzymac a nie smiecic gdzie popadnie, wiedza tez jest zlotem ...;) uszanowal bys innych użytkowników i prosil o pomoc tam gdzie trzeba.

Opublikowano

Mam dwie prośby, jedna do autora wątku - proszę umieszczać w poście link do swojego zdjęcia w Galerii, to przyspieszy sprawę.

Druga do moderatorów - po pomyślnym rozpoznaniu gatunku prosze zmienić nazwę wątku dodając wyraźnie o jaki gatunek chodziło np.

"czy to socolofi - [zidentyfikowane jako Ps. socolofi albino]" oraz dodanie do tematu tagu z nazwą gatunku.

Wtedy zamiast zakładać n tematów wystarczy skorzystać z wyszukiwarki, która mam nadzieję do czegoś się w końcu przyda :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.