Jarked Opublikowano 3 Stycznia 2013 #1 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Drodzy Malawiści - ci zaawansowani i ci trochę mniej... Mam ogromną prośbę o pomoc w rozwiązaniu zagadki "socolofi". Wczoraj kupiłem samca (10cm) i dwie samiczki (6-7cm) P.Socolofi, jednak nie mam pewności, czy to na pewno ten gatunek. Otóż wszystkie trzy ryby są ciemnoniebieskie z widocznymi pionowymi pasami przez całe ciało... Wcześniej już miałem ten gatunek i samce, jak i samice były błękitne z czarnymi obwódkami płetw, a więc zupełnie inne niż te, które dokupiłem wczoraj. Obawiam się, że mogą to być jakieś mieszańce . Będę wdzięczny za podpowiedź. Pozdrawiam, Jarked.
Bezprym Opublikowano 3 Stycznia 2013 #2 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zdjęcie byłoby bardzo pomocne. Zapraszam do działu GALERIA >> Niezidentyfikowane.
Jarked Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor #3 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Dzięki z podpowiedź Bezprym:) Fotki wstawiłem do niezidentyfikowanych w galerii, ale pewnie pojawią się dopiero jutro:(. A czy myślisz, że taka barwa jak opisałem może być normalna dla Socolofi?
elozox Opublikowano 3 Stycznia 2013 #4 Opublikowano 3 Stycznia 2013 A Czy Ty UWAZASZ Ze To Forum To Smietnik I Mozesz Sobie Spamowac Tam Gdzie Chcesz ?
Jarked Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor #5 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Jak nie masz ochoty pomóc, to przynajmniej nie przeszkadzaj. Zajmij się swoimi sprawami i nie wypowiadaj się tam, gdzie nie masz nic do powiedzenia. Skoro moje zapytanie pojawiło się na Forum, to znaczy, że ktoś je dopuścił, prawda? Milczenie jest złotem....
elozox Opublikowano 3 Stycznia 2013 #6 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Dzialy sa zakladane po to aby sie ich trzymac a nie smiecic gdzie popadnie, wiedza tez jest zlotem ... uszanowal bys innych użytkowników i prosil o pomoc tam gdzie trzeba.
eljot Opublikowano 3 Stycznia 2013 #7 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Temat nie dotyczy obsady a identyfikacji, fotki się pojawiły tam gdzie trzeba. Zamykam
nabe Opublikowano 3 Stycznia 2013 #8 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Mam dwie prośby, jedna do autora wątku - proszę umieszczać w poście link do swojego zdjęcia w Galerii, to przyspieszy sprawę. Druga do moderatorów - po pomyślnym rozpoznaniu gatunku prosze zmienić nazwę wątku dodając wyraźnie o jaki gatunek chodziło np. "czy to socolofi - [zidentyfikowane jako Ps. socolofi albino]" oraz dodanie do tematu tagu z nazwą gatunku. Wtedy zamiast zakładać n tematów wystarczy skorzystać z wyszukiwarki, która mam nadzieję do czegoś się w końcu przyda
Rekomendowane odpowiedzi