Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich po świętach,tak jak mówiłam,że dokupię samiczki tak zrobiłam,W tej chwili mam 1+3 i 13 dwutygodniowych rybek. Chcę dokupić jeszcze rybki ale nie bardzo wiem jakie,czytałam Wasze propozycje, ale cały czas myślę o maluszkach. Przypominam akwarium 375l. Jakie rybki mogę dokupić mając na uwadze maluszki? Z góry dziękuję za pomoc.

Opublikowano

W czym problem ? dokup wiecej takich po 3cm innej mbuny np; maingano i yellow.

P.s majac na uwadze Twoje 2 tyg. maluszki z 13 i tak przeżyje ich 1/3, oczywiscie jak beda w kotniku,dlatego tym bym sie bardzo nie przejmowal .Ze wzgledu na rodzicow mozesz je wprowadzic do glownego jak beda mialy te 2cm a to okolo 2 miesiecy:)

Opublikowano

Ja to bym yellowka już nie dodawał po co niepotrzebnie dublować żółty kolor.Taki litraż to już jest jakieś pole do popisu przejrzyj przykładowe obsady,pooglądaj fotki w galerii, wypisz te które ci się najlepiej podobają i wtedy będziemy myśleć.

Tu na przykład masz ciekawą obsadę:

Pseudotropheus saulosi

Melanochromis joanjohnsonae

Pseudotropheus sp. “elongatus neon spot”

Metriaclima zebra

Opublikowano

Tak taka obsada jest bardzo ciekawa,dziękuję za radę.Tylko zastanawiam się czy takie rybcie dostanę w swojej okolicy,jest niestety mały wybór takich pięknych rybek,muszę się rozejrzeć. Pozdrawiam

Opublikowano

Uzupełnij swój profil to wtedy będzie łatwiej ocenić czy w Twojej okolicy jest jakiś sensowny sklep, lub też ktoś z kolegów/koleżanek ma na zbyciu takie ryby.

Opublikowano
Ja to bym yellowka już nie dodawał po co niepotrzebnie dublować żółty kolor.Taki litraż to już jest jakieś pole do popisu przejrzyj przykładowe obsady,pooglądaj fotki w galerii, wypisz te które ci się najlepiej podobają i wtedy będziemy myśleć.

Tu na przykład masz ciekawą obsadę:

Pseudotropheus saulosi

Melanochromis joanjohnsonae

Pseudotropheus sp. “elongatus neon spot”

Metriaclima zebra

Ale kolego Bezprym z tej metriaclimy zebry to bym zrezygnowała jest dość agresywna no i rośnie dość duża (choć bardzo piękna) a ja nie chcę aby miały ciasno. Muszą mieć sporo przestrzeni wtedy będą czuły się lepiej tak myślę

Opublikowano

Jeżeli 3 gatunkowa to na poczatek zaproponowałbym to co pisalem wyzej:

Pseudotropheus saulosi, Melanochromis cyaneorhabdos, Labidochromis Caeruleus

Obsada ciekawa ,co wazne rybki popularne a wiec latwo dostepne i co najwazniejsze mozesz probowac układów wielosamcowych bo gatunki naleza do lagodniejszych.

P.s co do dublowania dominujace kolory mbuny to zolty i niebieski a yellow i saulosi sa zupelnie inne, dlatego nie proponuje interuptusa to dopiero bylo by dublowanie.

Ewentualnie jako 4 gatunek dodalbym socolofi albino.