joannammgp Opublikowano 2 Stycznia 2013 #1 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Witam wszystkich po świętach,tak jak mówiłam,że dokupię samiczki tak zrobiłam,W tej chwili mam 1+3 i 13 dwutygodniowych rybek. Chcę dokupić jeszcze rybki ale nie bardzo wiem jakie,czytałam Wasze propozycje, ale cały czas myślę o maluszkach. Przypominam akwarium 375l. Jakie rybki mogę dokupić mając na uwadze maluszki? Z góry dziękuję za pomoc.
eljot Opublikowano 2 Stycznia 2013 #2 Opublikowano 2 Stycznia 2013 To przypomnij jeszcze co to za maluszki
chlodnica Opublikowano 2 Stycznia 2013 #3 Opublikowano 2 Stycznia 2013 jak dobrze pamiętam to chodzi o Saulosi
joannammgp Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor #4 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Tak maluszki to saulosi.
elozox Opublikowano 3 Stycznia 2013 #5 Opublikowano 3 Stycznia 2013 W czym problem ? dokup wiecej takich po 3cm innej mbuny np; maingano i yellow. P.s majac na uwadze Twoje 2 tyg. maluszki z 13 i tak przeżyje ich 1/3, oczywiscie jak beda w kotniku,dlatego tym bym sie bardzo nie przejmowal .Ze wzgledu na rodzicow mozesz je wprowadzic do glownego jak beda mialy te 2cm a to okolo 2 miesiecy:)
Bezprym Opublikowano 3 Stycznia 2013 #6 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Ja to bym yellowka już nie dodawał po co niepotrzebnie dublować żółty kolor.Taki litraż to już jest jakieś pole do popisu przejrzyj przykładowe obsady,pooglądaj fotki w galerii, wypisz te które ci się najlepiej podobają i wtedy będziemy myśleć. Tu na przykład masz ciekawą obsadę: Pseudotropheus saulosi Melanochromis joanjohnsonae Pseudotropheus sp. “elongatus neon spot” Metriaclima zebra
joannammgp Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor #7 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Tak taka obsada jest bardzo ciekawa,dziękuję za radę.Tylko zastanawiam się czy takie rybcie dostanę w swojej okolicy,jest niestety mały wybór takich pięknych rybek,muszę się rozejrzeć. Pozdrawiam
kunta Opublikowano 3 Stycznia 2013 #8 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Uzupełnij swój profil to wtedy będzie łatwiej ocenić czy w Twojej okolicy jest jakiś sensowny sklep, lub też ktoś z kolegów/koleżanek ma na zbyciu takie ryby.
joannammgp Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor #9 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Ja to bym yellowka już nie dodawał po co niepotrzebnie dublować żółty kolor.Taki litraż to już jest jakieś pole do popisu przejrzyj przykładowe obsady,pooglądaj fotki w galerii, wypisz te które ci się najlepiej podobają i wtedy będziemy myśleć. Tu na przykład masz ciekawą obsadę: Pseudotropheus saulosi Melanochromis joanjohnsonae Pseudotropheus sp. “elongatus neon spot” Metriaclima zebra Ale kolego Bezprym z tej metriaclimy zebry to bym zrezygnowała jest dość agresywna no i rośnie dość duża (choć bardzo piękna) a ja nie chcę aby miały ciasno. Muszą mieć sporo przestrzeni wtedy będą czuły się lepiej tak myślę
elozox Opublikowano 3 Stycznia 2013 #10 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Jeżeli 3 gatunkowa to na poczatek zaproponowałbym to co pisalem wyzej: Pseudotropheus saulosi, Melanochromis cyaneorhabdos, Labidochromis Caeruleus Obsada ciekawa ,co wazne rybki popularne a wiec latwo dostepne i co najwazniejsze mozesz probowac układów wielosamcowych bo gatunki naleza do lagodniejszych. P.s co do dublowania dominujace kolory mbuny to zolty i niebieski a yellow i saulosi sa zupelnie inne, dlatego nie proponuje interuptusa to dopiero bylo by dublowanie. Ewentualnie jako 4 gatunek dodalbym socolofi albino.
Rekomendowane odpowiedzi