elozox Opublikowano 29 Grudnia 2012 #11 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Ja dodalbym ze wzgledu na gabaryty zbiornika cos duzego i pomaranczowego kolorystycznie pasuje mi tu Maylandia red-red.
esku Opublikowano 29 Grudnia 2012 Autor #12 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Red red - ciekawa rybka. Jeszcze muszę przejrzeć to co mi eliot podesłał, ale to muszę na spokojnie zrobić. A teraz w robocie jakoś czasu brakuje. -- A coś takiego? - Pseudotropheus acei - Pseudotropheus socolofi - Psedotropcheus demasoni - Labidochromis caeruleu - Metriaclima Luwino Reef Czy to ma ręce i nogi?
eljot Opublikowano 29 Grudnia 2012 #13 Opublikowano 29 Grudnia 2012 - Psedotropcheus demasoni - Labidochromis caeruleu Już koledzy pisali że nie przejdzie. To tak jakbyś chciał wilka i owcę karmić tym samym
esku Opublikowano 29 Grudnia 2012 Autor #14 Opublikowano 29 Grudnia 2012 - Psedotropcheus demasoni - roślinożerca - Labidochromis caeruleu - wszystkożerca Bazując na bazie ryb dostępnej na forum. - Pseudotropheus acei - Pseudotropheus socolofi - Psedotropcheus demasoni - zamiast Labidochromis caeruleu idzie Red - Red - Metriaclima Luwino Reef
eljot Opublikowano 29 Grudnia 2012 #15 Opublikowano 29 Grudnia 2012 - Labidochromis caeruleu - wszystkożerca Bazując na bazie ryb dostępnej na forum. To jest błąd który już raz poprawiałam ale widać nieskutecznie Yello w naturze żywi się larwami owadów i skorupiakami. -------------- Poprawiłem, może tym razem na dłużej
Lunarii Opublikowano 29 Grudnia 2012 #16 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Sam wiem, że yellow mocno komplikuje. do akwa wysokiego 50cm polecam Ci: Metriaclima Msobo Magunga, Metriaclima Esthera Red-Red x Red, Labidochromis Caeruleus, Pseudotropheus Acei Ngara, Pseudotropheus Socolofi.
eljot Opublikowano 29 Grudnia 2012 #17 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Jeszcze muszę przejrzeć to co mi eliot podesłał Aby ułatwić, zerknij najpierw które odmiany będziesz w stanie kupić, lista do przeglądania spadnie pewnie do kilku
esku Opublikowano 29 Grudnia 2012 Autor #18 Opublikowano 29 Grudnia 2012 To na pewno, ale chce dać sprzedawcy około miesiąca na ściągnięcie ryb. Myślę że w tym czasie powinien się wyrobić
Slawek-meszek Opublikowano 29 Grudnia 2012 #19 Opublikowano 29 Grudnia 2012 - Pseudotropheus acei - Pseudotropheus socolofi - Psedotropcheus demasoni - zamiast Labidochromis caeruleu idzie Red - Red - Metriaclima Luwino Reef Jezeli bedzie demasoni to idziesz w dietę roślinną nie żadną wszystkożerną Zastanow sie moze nad M interruptus, ewentualnie membe deep.
CoolPhone Opublikowano 29 Grudnia 2012 #20 Opublikowano 29 Grudnia 2012 - Psedotropcheus demasoni - roślinożerca - Labidochromis caeruleu - wszystkożerca Bazując na bazie ryb dostępnej na forum. - Pseudotropheus acei - Pseudotropheus socolofi - Psedotropcheus demasoni - zamiast Labidochromis caeruleu idzie Red - Red - Metriaclima Luwino Reef - Pseudotropheus Acei i Pseudotropheus Socolofi co tu dużo mówić są podobne. Nie trzeba być specjalistą, wystarczy trochę google - zabije to różnorodność. Red red odpada, poczytaj trochę forum - zadaj sobie trud choćby ze względu na szacunek do reszty użytkowników. "Labidochromis caeruleu" - chyba dość już się naczytałeś i wiesz "o co kaman". Zadaj sobie trud i określ czy gatunki, które najbardziej Ci się podobają i MUSZĄ się znaleźć u Ciebie w akwa to połączenie roślinożerców z wszystkożercami, czy też mięsożerców z wszystkożercami. Odpuść sobie bazę ryb i czytaj starsze tematy o obsadach. Nie gniewaj się bo sam jestem jeszcze laikiem w sprawie Malawi, ale trochę już na ten temat poczytałem/rozmawiałem. Pozdro.
Rekomendowane odpowiedzi