Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie po pokrywą 9 cm spaliło się 5 szt. Grzeją dosyć mocno...światło fajne, ale do oświetlenia bramy garażu, a nie ryb . Oczywiście to tylko moje zdanie.

Opublikowano

U mnie świecą już 1,5 roku i jak na razie wszystko cacy :-) jedyne co muszę robić to raz na jakiś czas skrobać kamień z szyby - ale to pewnie przez to że lampy mam zamontowane 1cm nad taflą wody ;-)

Opublikowano

2 grube, 3 slim w tym jeden 20w. Przyznam, że akwarium fajnie wygląda, cena też jest zaletą, prodożerność również, ale ryby wg mnie kiepsko w tym oświetleniu wyglądają. U mnie było po prostu za mało miejsca na nie i się pzregżewały...

Opublikowano
Ja dzisiaj zamontowałem moje dwa naświetlacze wymieniłem diody na 12000k i jestem z nich bardzo zadowolony.

Jak bys mógł to zapodaj filmik na you tubie. Chciałbym zobaczyć jak to wygląda w realu, bo zdjęcia przekałmują.

Opublikowano

Bialy73 a napisz jeszcze czy montowałeś jakiś dodatkowy zasilacz. Linki do allegro już nie działają to jeśli możesz to prześlij je ponownie. Ja znalazłem coś takiego ale w opisie jest coś o wymianie zasilacza:

Dioda LED 10W biała 12000K / 14000K (do akwarium) (3627969244) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img02.allegroimg.pl/photos/400x300/36/27/96/92/3627969244@@AMEPARAM@@02@@AMEPARAM@@36/27/96/92@@AMEPARAM@@3627969244

No i koleś ma 12000k i 14000k...

Opublikowano

nie zasilacz !!! to sa lampy na 220v tylko trzeba kabel dobrac bo w koplecie jest tylko kawalek

-- dołączony post:

Bialy73 a napisz jeszcze czy montowałeś jakiś dodatkowy zasilacz. Linki do allegro już nie działają to jeśli możesz to prześlij je ponownie. Ja znalazłem coś takiego ale w opisie jest coś o wymianie zasilacza:

Dioda LED 10W biała 12000K / 14000K (do akwarium) (3627969244) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

No i koleś ma 12000k i 14000k...

ja wzialem 12 000 jest biale w widmie widac lekko niebieskie

Opublikowano

Posiadam już naświetlacz LED 10W. Rozumiem, że kupuję tylko diodę za 14zł + pastę i tyle? Na aukcji, którą podałem koleś pisze o jakimś zasilaczu stałoprądowym. Ja obecnie mam to podłączone bezpośrednio pod 230V bez żadnego zasilacza. Czy dobrze to rozkminiam? Wymiana diody + pasta i tyle?

Ps. Czy może ktoś podać link do aukcji z tymi diodami? Chyba, że to co podałem jest OK?