DeMaNsOnI Opublikowano 10 Grudnia 2012 #1 Opublikowano 10 Grudnia 2012 Witam, posiadam Maison REFF powie mi ktoś dokładnie o ich rozmnażaniu posiadam samca i dwie samice. Zbiornik 250l co wpływa na ich rozmnażanie? temperatura wody? ph? twardość wody? Proszę o kilka wskazówek jak dopomóż rybką w rozmnażaniu
gregor Opublikowano 10 Grudnia 2012 #2 Opublikowano 10 Grudnia 2012 Żeby się rozmnażały muszą mieć odpowiednie warunki,jak najniższe no3,ph co najmniej 7.8,temperatura 26-28 stopni,odpowiedni pokarm. Jakiej wielkości są te rybki?
Slawek-meszek Opublikowano 10 Grudnia 2012 #3 Opublikowano 10 Grudnia 2012 Odpowiednie wymiary akwarium. A Twoje to troszkę za maławe dla tej rybki. A reszta jak wyżej
DeMaNsOnI Opublikowano 11 Grudnia 2012 Autor #4 Opublikowano 11 Grudnia 2012 Samiec ok 10cm samice ok 6-7cm. Chciałbym dochować się młodych dlatego proszę o wszelakie wskazówki
Ksiaze_Kluska Opublikowano 26 Grudnia 2012 #5 Opublikowano 26 Grudnia 2012 troche za mlode te ryby, moje m reefy wytarly sie pierwszy raz gdy samiec mial 12 cm samica ok 10
elozox Opublikowano 27 Lutego 2013 #6 Opublikowano 27 Lutego 2013 Witam, posiadam Maison REFF powie mi ktoś dokładnie o ich rozmnażaniu posiadam samca i dwie samice. Zbiornik 250l co wpływa na ich rozmnażanie? temperatura wody? ph? twardość wody? Proszę o kilka wskazówek jak dopomóż rybką w rozmnażaniu Nie boisz sie ze w 250l ta ryba pozabija samice? a moze samice sa w ciaglym stresie, bo w za małym baniaku moga byc tak nekane przez samca ze po prostu rozmnazac sie nie maja ochoty.
Rekomendowane odpowiedzi