Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No ładnie widze ze mam całą game rozwiązań :D DZIEKI Pisaliście o białych punktach na dnie mam rozumieć ze taki efekt jest niewskazany przy nocnym oświetleniu! Własnie dlatego chciałem białe diody żeby ładnie i delikatnie oświetlały punktowo kamienie na dnie i tło. :P

Opublikowano
No ładnie widze ze mam całą game rozwiązań

wlasnie po to jest to forum :)

Własnie dlatego chciałem białe diody żeby ładnie i delikatnie oświetlały punktowo kamienie na dnie i tło.

Moim skromnym zdaniem nie wyglada to zbyt efektownie. Probowalem kiedys oswietlac akwarium zwyklymi diodami i skonczylo sie na tym, ze w nocy jesli dioda byla wystarczajaco mocna bylo widac snop swiatla i punkt na dnie. Nie wygladalo to wedlug mnie ani zbyt estetycznie ani nie bylo praktyczne i dlatego zdecydowalem sie na dyfuzyjne. Roznica jest ogromna.... ale o tym kazdy sie musi sam przekonac. :D

Opublikowano

Nie mam niesty zdjec baniaczka noca, ale moge tylko napisac, ze przy dlugosci 150 cm dwie diody wystarcza, a poniewaz mam otwarta gore od akwarium i chwilowo zadnej oslony na diodach zamontowalem cos w rodzaju aluminiowej oprawki kierunkujacej swiatlo, bo bez tego w calym pokoju bylo niebiesko :D

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Co jakis czas polecam sprawdzenie czy nic nie przebija albo podlaczenie wszystkich urzadzen do uziemienia ( o czym nie kazdy pamieta i nie kazdy ma w domu kontakty z uziemieniem )

Ażeby podłączyć urządzenie do uziemienia, musi ono mieć wtyczkę z uziemieniem. A większość urządzeń akwarystycznych takowego nie ma. Chyba że się mylę.

Opublikowano

Jezeli nie ma, to mozna najzwyczajniej w swiecie puscic dodatkowe przewody.