makok Opublikowano 14 Listopada 2012 #1 Opublikowano 14 Listopada 2012 jakie jest moje akwa malawi każdy wie... a jak nie wie to w stopce jest link do kanału YT gdzie może się dowiedzieć... nieuchronnie jednak moja pasja kieruje się w stronę oceanów, więc prawdopodobnie moja pięknie wybarwiająca się obsada w 720l malawi będzie ostatnią w słodkiej wodzie, gdyż popełniłem niedawno to: https://picasaweb.google.com/108508920254682367904/Kostka?authuser=0&feat=directlink totalnym zbiegiem okoliczności... i w zasadzie prawie bezkosztowo... ale to dlatego że przez lata zbierałem stuffu i uzbierało się 3 kartony... jedno powiem na pewno... nigdy więcej float jak tak patrzę na te dwa baniaki blisko siebie i już raczej nie słodka woda... po pierwszym soleniu i ustawianiu odpieniacza... to jest to malawi zostanie bo żona nie daje zielonego światła na koszty jego posolenia... ale i to się pewnie kiedyś w przyszłości zmieni Cytuj
kunta Opublikowano 14 Listopada 2012 #2 Opublikowano 14 Listopada 2012 Oj tam glupoty opowiadasz... Nie takie rzeczy Malawi wytrzymywalo. Paletki wytrzymalo, Oskarom dalo rade to i z solniczka sobie poradzi :-) Pobawisz sie troche i wrocisz na ojcowizne ;-) Cytuj
makok Opublikowano 14 Listopada 2012 Autor #3 Opublikowano 14 Listopada 2012 z solniczką na razie nie konkuruje... z dwóch zasadniczych powodu: - psychicznie nie dam rady zmienić mojego 65 calowego telewizora malawiTV na 15 calową rafęTV okrutnie pusto w pokoju by się zrobiło - natomiast posolenie tego litrażu dalece przekracza moje możliwości finansowe więc pewnie będą dwa... ale jak zacznę zwiększać rafkę, dorabiając się z czasem wielkiego odpieniacza, pięknych korali wystających z powiększonej kostki drugiej generacji (obecnie lecę na edycja nr.1), mega światła, jakichś reaktorów, pomp dozujących, komputerów sterujących.... ... to odcięcie 1/3 stelaża i postawieniu na nim opti 120x73x60h będzie naprawdę tylko kwestią czasu czuję to Cytuj
Raffy Opublikowano 15 Listopada 2012 #4 Opublikowano 15 Listopada 2012 Ja mam 500L rafę i 240l malawi i jest dobrze Cytuj
Maciej Opublikowano 16 Listopada 2012 #5 Opublikowano 16 Listopada 2012 makok a może to Cię kiedyś zainspiruje? Będziesz miał 2 in 1 malawka i morszczak A tak na poważnie, też startuję z solniczką (na początek 112l) po nowym roku. Odpieniacz, akwa i oświetlenie już mam, powoli zbieram resztę Pzdr. Cytuj
makok Opublikowano 16 Listopada 2012 Autor #6 Opublikowano 16 Listopada 2012 hehe ryby ładne, ale wystrój ... koszmar Cytuj
kunta Opublikowano 16 Listopada 2012 #7 Opublikowano 16 Listopada 2012 makok a może to Cię kiedyś zainspiruje? Będziesz miał 2 in 1 malawka i morszczak Brzydactwo - ani Malawi ani solniczka. Dla mnie solniczki są zbyt cukierkowe choć może kiedyś w celach edukacyjnych się skuszę. Cytuj
Maciej Opublikowano 16 Listopada 2012 #8 Opublikowano 16 Listopada 2012 Kunta to była ironia... Podzielam Twoje zdanie n/t tego baniaka. Cytuj
Cioofek Opublikowano 16 Listopada 2012 #9 Opublikowano 16 Listopada 2012 Biotop malawi ma wygląd surowy (piach i kamienie) ale zachowanie ryb to rekompensuje. Solniczki wyglądają pięknie ale gdy się już opatrzy to czy nie wieje nudą? Cytuj
makok Opublikowano 16 Listopada 2012 Autor #10 Opublikowano 16 Listopada 2012 hehe na pewno nie, uwierz mi też tak kiedys myślałem, ale bardzo szybko wyprowadzono mnie z błędu... tylko trzeba odwiedzić kogoś, zapytać, pogadać... w internecie sie nie da, nie to samo Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi