Skocz do zawartości

nieuchronnie trwa ostatnia odsłona walki makok'a z malawi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jakie jest moje akwa malawi każdy wie... a jak nie wie to w stopce jest link do kanału YT gdzie może się dowiedzieć... ;)

nieuchronnie jednak moja pasja kieruje się w stronę oceanów, więc prawdopodobnie moja pięknie wybarwiająca się obsada w 720l malawi będzie ostatnią w słodkiej wodzie, gdyż popełniłem niedawno to:

https://picasaweb.google.com/108508920254682367904/Kostka?authuser=0&feat=directlink

totalnym zbiegiem okoliczności... i w zasadzie prawie bezkosztowo... ale to dlatego że przez lata zbierałem stuffu i uzbierało się 3 kartony...

jedno powiem na pewno... nigdy więcej float jak tak patrzę na te dwa baniaki blisko siebie :D

i już raczej nie słodka woda... po pierwszym soleniu i ustawianiu odpieniacza... to jest to :D

malawi zostanie bo żona nie daje zielonego światła na koszty jego posolenia... ale i to się pewnie kiedyś w przyszłości zmieni

Opublikowano

Oj tam glupoty opowiadasz...

Nie takie rzeczy Malawi wytrzymywalo.

Paletki wytrzymalo, Oskarom dalo rade to i z solniczka sobie poradzi :-)

Pobawisz sie troche i wrocisz na ojcowizne ;-)

Opublikowano

z solniczką na razie nie konkuruje... :D

z dwóch zasadniczych powodu:

- psychicznie nie dam rady zmienić mojego 65 calowego telewizora malawiTV na 15 calową rafęTV :D okrutnie pusto w pokoju by się zrobiło :D

- natomiast posolenie tego litrażu dalece przekracza moje możliwości finansowe :P

więc pewnie będą dwa... ale jak zacznę zwiększać rafkę, dorabiając się z czasem wielkiego odpieniacza, pięknych korali wystających z powiększonej kostki drugiej generacji (obecnie lecę na edycja nr.1), mega światła, jakichś reaktorów, pomp dozujących, komputerów sterujących....

... to odcięcie 1/3 stelaża i postawieniu na nim opti 120x73x60h będzie naprawdę tylko kwestią czasu ;)

czuję to

Opublikowano

makok a może to Cię kiedyś zainspiruje? Będziesz miał 2 in 1 ;) malawka i morszczak ;)

A tak na poważnie, też startuję z solniczką (na początek 112l) po nowym roku. Odpieniacz, akwa i oświetlenie już mam, powoli zbieram resztę :cool:

Pzdr.

Opublikowano
makok a może to Cię kiedyś zainspiruje? Będziesz miał 2 in 1 ;) malawka i morszczak ;)

Brzydactwo - ani Malawi ani solniczka.

Dla mnie solniczki są zbyt cukierkowe choć może kiedyś w celach edukacyjnych się skuszę.

Opublikowano

Biotop malawi ma wygląd surowy (piach i kamienie) ale zachowanie ryb to rekompensuje.

Solniczki wyglądają pięknie ale gdy się już opatrzy to czy nie wieje nudą?

Opublikowano

hehe na pewno nie, uwierz mi ;)

też tak kiedys myślałem, ale bardzo szybko wyprowadzono mnie z błędu... tylko trzeba odwiedzić kogoś, zapytać, pogadać... w internecie sie nie da, nie to samo ;)