Tomkos Opublikowano 17 Października 2012 Autor #11 Opublikowano 17 Października 2012 No właśnie apropo dostępności ryb. Czy te, które biorę pod uwagę: Pseudotropheus sp. "elongatus mpanga" lub Pseudotropheus livingstonii Pseudotropheus socolofi Labidochromis Caeruleus (Pyszczak żółty) kupię z dużymi czy mniejszymi problemami (młode ryby). W moich okolicach znalazłem sklep w Sosnowcu - www.malawishop.pl, może ktoś zna. Nie byłem osobiście więc nie wiem nic więcej. Albo może znacie jakieś godne zaufania sklepy w okolicach Katowice - Częstochowa (mieszkam w połowie drogi miedzy tymi miastami).
Tomkos Opublikowano 18 Października 2012 Autor #12 Opublikowano 18 Października 2012 Cały czas się jeszcze zastanawiam nad 3 gatunkiem. Co do socolofi i yellowka jestem pewny, że chce je u siebie to co do 3 gatunku nie mam pewności. Zaproponujcie jeszcze coś co może tutaj pasować. Może Labidochromis hongi Dzięki.
harisimi Opublikowano 18 Października 2012 #13 Opublikowano 18 Października 2012 Te pewne czyli socolofi yellow dostaniesz i w necie i w zoologu, Livingstonii i mpange dostaniesz w sklepach internetowych bo tam bywa nie pomyl tylko przy zamawianiu z Nimbochromisem livingstonii Hongi odpada bo to roślinożerca a yellow mięsożerca.
Rekomendowane odpowiedzi