camaron Opublikowano 9 Lipca 2011 #1 Opublikowano 9 Lipca 2011 Panowie, Gdzieś na forum znalazłem informację, że można samemu przygotować karmę dla pyszczaków np. z mielonych krewetek i grochu. Kupiłem w spopularyzowanej ostatnio przez "polityka pewnej opcji" sieci krewetki mrożone. I czytam: 90% krewetek, 10% wody w formie glazury oraz konserwant piro coś tam sodu. No i właśnie o to coś tam chcę zapytać. Zaszkodzi, czy nie? Nie jest podane, ile tego, ale tak sobie myślę, że chyba trudno będzie kupić surowe krewetki bez konserwantów, bo w najlepszym wypadku, to w zalewie będzie sól, też konserwant. Proszę o porady.
eljot Opublikowano 9 Lipca 2011 #2 Opublikowano 9 Lipca 2011 Jak już chce ci się bawić w rybiego kucharza to kup krewetki mrożone bez żadnej zalewy, glazury, itp, takie najzwyklejsze "na wagę" .
camaron Opublikowano 9 Lipca 2011 Autor #3 Opublikowano 9 Lipca 2011 Doooobraaaaa, mrożone z glazury będą jutro na obiad Pysiom kupię na wagę. Dzięki Eljot
wesolcmg Opublikowano 20 Lipca 2011 #4 Opublikowano 20 Lipca 2011 ja stosowałem "krewetki koktajlowe"
tomaszek15 Opublikowano 20 Lipca 2011 #5 Opublikowano 20 Lipca 2011 a te amano albo red cherry mogą być? bo zamierzam otworzyć własną hodowlę a one dobrze się mnożą i są tanie. Można podawać je żywe?
slawek gorol Opublikowano 20 Lipca 2011 #6 Opublikowano 20 Lipca 2011 oczywiście - wtedy włączasz stoper i delektujesz się widowiskiem
tomaszek15 Opublikowano 21 Lipca 2011 #8 Opublikowano 21 Lipca 2011 może i jest to drastyczne ale mi się podoba:D życie niestety jest brutalne;)
nabe Opublikowano 21 Lipca 2011 #9 Opublikowano 21 Lipca 2011 Apropos ww filmiku ..bożesz widzisz i nie grzmisz, ale to gulasz rybny a nie obsada.
tomaszek15 Opublikowano 21 Lipca 2011 #10 Opublikowano 21 Lipca 2011 hahaahaha przynajmniej zdrowe żywienie:D naturalne
Rekomendowane odpowiedzi