Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wydaje mi się jednak że to uszkodzenie mechaniczne.. bo pierwszej rybce oko wraca do normy, a tej drugiej z wczoraj oko sie zmniejszyło.. tyle ze jest czarno-czerwone.. dziwi mnie ta sytuacja, bo w moim akwarium żyje sporo rybek ale raczej w zgodzie. i oprócz oczu nie mają żadnych innych uszkodzeń.. moje akwarium ma 100L wodę sprawdzałam w zoologiczno-akwariowym sklepie podobno woda ma idealne ph itp. Ale dziękuje za zainteresowanie i przepraszam za błędy.. :( piszę z doskoku bo nie mam czasu na takie rzeczy a do tego byłam zaaferowana rybkami i tak wyszło.. ;( za szybko pisze i przyznam się nie sprawdziłam jak napisałam.. sory ;]

Opublikowano

Po pierwsze staraj się pisać poprawnie bo ciężko przeczytać.

Podaj parametry wody bo przypuszczam że że tu tkwi problem

tyle ze zaczerpuje powietrza czesto ale jak większość rybek w moim akwarium.. mimo ze dotlwniam i filtruje wode odpowiendnio

Przydałyby się jeszcze informacje takie jak: wielkość akwarium, ilość ryb i jaka filtracja.

Opublikowano

Możliwe jest,że to mechaniczne uszkodzenie rogówki po jakiejś walce, takie rzeczy się zdarzają u tych pyszczaków.Jeśli tak, oko samo się wyleczy, chociaż taka okaleczona ryba będzie miała ciężko w akwarium. Poza tym jak Eljot wyżej napisał, podaj jakieś szczegóły o swoim baniaku.

Opublikowano

Zaraz zaraz.. czy to aby napewno pyszczak ? Okreslenie- "wlota rybka" przyporzadkowal bym do-" zlota rybka". Popraw post pod wzgledem ortografii oraz skladni zdan, bo sie tego przeczytac nie da.

Opublikowano

Popraw post pod względem interpunkcji (korzystając z przycisku "edytuj po prawej dolnej stronie posta) i wymaganych informacji. W przeciwnym razie temat zostanie usunięty.

Opublikowano
Możliwe jest,że to mechaniczne uszkodzenie rogówki po jakiejś walce, takie rzeczy się zdarzają u tych pyszczaków.Jeśli tak, oko samo się wyleczy, chociaż taka okaleczona ryba będzie miała ciężko w akwarium. Poza tym jak Eljot wyżej napisał, podaj jakieś szczegóły o swoim baniaku.

100L akwarium rybek moze za duzo.. bo 15.. i 2 glonojady i 3 water-loggedy nie wiem jak nazywają sie w polsce.. rybek mi przybyło naturalnie.. teraz mam sporo złotych rybek.. 2 do 10cm a reszta to małe które nie urosną większe niz 7cm... heheh białe i czarne oraz czarno-pomaranczowe molinezje, wojownika i takie tam.. miałam skalary ale po zmianie wody wszystkie 3 zczyściło ;( filter nowy.. na pojemność 120L przy tej ilości rybek i fakci ze daje mi jeść 2 razy dziennie nie raz czyszcze go co 3 dni. :P

Opublikowano

przypomnę, iż to forum miłośników malawi. lecz i tobie pomożemy.

Podaj podstawowe parametry wody : no2, no3, ph i kh wody, mogą być te parametry z zoologicznego :wink:

Podstawą "udanej przygpdy z akwarystyką" jest stabilizacja cyklu azotowego w co wątpię w twoim przypadku.