Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Właśnie rozpoczynam przygodę z Malawi, mam akwa 240l.jestem w trakcie kompletowania obsdady 5 saulosi 5 rdzawych, oraz 5 yellowków, chce im zapewnić optymalne warunki. Mam pytanie odnośnie filtra zewnetrznego, kupiłem AQUAEL filtr MIDIKANI 800 z 4 koszami ( pustymi ) mam pytanko do forumowiczów jakim wkładami uzupełnić kosze ? i czy kolejność ma znaczenie i co ile trzeba zmieniac wkłady ?. Nie chciał bym skrzywdzić pysi. dziękuje za podpowiedzi

Opublikowano

Możesz wypełnić kosze grysem koralowym który zarazem będzie w jakiś tam sposób stabilizował ph wody, wszystkie kosze więc kolejność dowolna ;).

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam niestety mój fx5 padł. Z racji ze w pl nikt nie umie mi pomoc wysyłam go do serwisu za granicą. Bo w Polsce serwisu brak.

Proszę o radę jaki filtr polecacie do zbiornika 450 co myślicie o JBL 15001. Może jakieś inne pomysły.

Opublikowano
Witam niestety mój fx5 padł. Z racji ze w pl nikt nie umie mi pomoc wysyłam go do serwisu za granicą. Bo w Polsce serwisu brak.

Proszę o radę jaki filtr polecacie do zbiornika 450 co myślicie o JBL 15001. Może jakieś inne pomysły.

Jeżeli potrzebujesz na kilkanaście dni w zamian za tego FX5 to proponuje chińczyka HW-304. Tani, w miarę cichy i z dość sporym przepływem.