Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam posiadam najprawdopodobniej 1 rybkę (Metriaclima estherae) niebieską oraz 2 rybki (Labidochromis caeruleus) pyszczak yellow.

Poniżej daję zdjęcie rybek, jeżeli nie są to te nazwy, które napisałem to proszę o poprawę.

http://imageshack.us/photo/my-images/507/20121008093257.jpg/

Mam do was pytanie jakie rybki mógłbym dodać do obecnych, aby nie wywołały miedzy sobą konfliktu. Myślałem nad rybkami koloru czerwonego aby ożywiły trochę akwarium ;) Wpadły mi w oko Metriaclima estherae (Red). Proszę o odpowiedź :)

Posted

Niestety ale z kuli wrozyc chyba nikt tutaj nie potrafi :( a bez informacji jakiej wielkosci masz akwarium nikt nie poda Ci jakie ryby mozesz do niego wpuscic, tak aby bylo im tam dobrze.

Juz znalazlem w Twojm profilu ze jest to chyba 120l. Jezeli tak to zadna z tych ryb nie nadaje sie do akwa takiej wielkosci.

Posted

Dobra, ale wcześniej miałem w akwarium po 3 rybki z tych dwóch podanych gatunków i jakoś wszystko było ok :) Rybki mają ponad 2 lata i żyją jeszcze z glonojadem ;) Jaka według Ciebie jest zalecana wielkość akwarium ?

Posted

Nie było mnie w domu, gdyż uczę się w innej miejscowości i tam mieszkam a rybkami opiekowali się wcześniej rodzice i rybki padły :( Na szczęście teraz akwarium mam u siebie ;)

Posted

Uwierz mi, że twoje rybki nie padły tylko się pozabijały dlatego m.in., że się nie nadają do twojego akwarium. Rosną za duże, są agresywne i terytorialne. Poczytaj trochę o biotopie Malawi a sam wyciągniesz wnioski.