Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam w tym dziale, po miesiącu odczekania mam zamiar zmienić całkowicie swoja obsadę lub tez zostawić coś z tego co jest i dorzucić coś innego bo jak koledzy napisali sprzedawca zrobił mi mały mix a ja to zaakceptowałem;/ teraz pływaja yellow, maingano, trevki i redy ale te 2 ostatnie za duże z tego co pisaliście i nie pasują do siebie żywieniowo ogólnie. Chciałbym pójść w stronę roślinożerców Podobaja mi sie takie rybki Cynotilapia afra Likoma, Labidochromis sp. hongi SWEDEN ,Metricalima zebra Chilumba ,Maylandia zebra Chilumba Luwino ,Cynotilapia afra Cobwe ,Pseudotropheus demasoni ,Nimbochromis livingstoni, Labidochromis sp. Hongi. Znalazłem info o hongi, demosi i zebra ze roślinki wcinają ale nie wiem czy do mojej 300 się nadaj te gatunki bo pisało również że terytorialne rybcie. O innych leciały tylko aukcje alegro wiec nie bardzo sie orientuje co za pyski i jak duże nawet rosną

Może cos doradzicie czy z tych co tu wymieniłem nada sie cos do sklejenia obsady.

Opublikowano
Chciałbym pójść w stronę roślinożerców Podobaja mi sie takie rybki Cynotilapia afra Likoma, Labidochromis sp. hongi SWEDEN ,Metricalima zebra Chilumba ,Maylandia zebra Chilumba Luwino ,Cynotilapia afra Cobwe ,Pseudotropheus demasoni ,Nimbochromis livingstoni, Labidochromis sp. Hongi.
Kolego poczytaj o tych rybach i zobaczysz że kombinujesz kolejny mix ;) Polecam zerknąć http://cichlidenareal.ru/wiki/index.php?lake=1 http://www.cichlid-forum.com/articles/n_livingstonii.php
Opublikowano

No dobrze eljot12 troszkę sobie poszalałem z tymi rybciami;p ale jak tu coś wybrać jak większość to w opisie ma średnio agresywna,tak żeby sieczki w baniaku nie było;> da się połączyć te 2 gatunki Cynotilapia afra Cobwe i Labidochromis sp. hongi jedna z nich wszystkożerna a druga roślinożerna, te dwie mi się podobają co wymieniłem ale jeśli możecie coś zasugerować to by było ciekawiej :) macie większe doświadczenie:)

Opublikowano
Metricalima zebra Chilumba ,Maylandia zebra Chilumba Luwino

Jest to raczej ta sama rybka może być tylko inna odmiana

A może zrób sobie jedno gatunkowo P demasoni wczoraj oglądałem takie akwa u moje znajomego i wyglądało przecudnie

A jak nie to proponuje P demasoni z L hongi ewentualnie Msobo magunga lub membe deep z hongami A jak już się przyczepiłem tych L hongi to możesz dodać M interruptusa

Opublikowano
A jak już się przyczepiłem tych L hongi to możesz dodać M interruptusa
Jestem za tą opcją zaproponowaną przez Meszka, samice interruptusa rozjaśnią całość.
  • Dziękuję 1
Opublikowano
Jestem za tą opcją zaproponowaną przez Meszka, samice interruptusa rozjaśnią całość.

Dzieki Eljot "uczę sie dopiero...." jak to ktoś napisał

Właśnie tak mi się wydawało, ładnie będzie się komponowało :-)

Opublikowano

polecasz do tego baniaka 2 czy 3 gatunki ?

Msobo magunga i L hongi mi odpowiadają tylko jak 2 gatunkowe to w jakich haremach 1+3 czy coś więcej ;>

A jak 3 gatunkowe to coś w innym kolorze samca bo same niebieskie to by tego za dużo było :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.