Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam w tym dziale, po miesiącu odczekania mam zamiar zmienić całkowicie swoja obsadę lub tez zostawić coś z tego co jest i dorzucić coś innego bo jak koledzy napisali sprzedawca zrobił mi mały mix a ja to zaakceptowałem;/ teraz pływaja yellow, maingano, trevki i redy ale te 2 ostatnie za duże z tego co pisaliście i nie pasują do siebie żywieniowo ogólnie. Chciałbym pójść w stronę roślinożerców Podobaja mi sie takie rybki Cynotilapia afra Likoma, Labidochromis sp. hongi SWEDEN ,Metricalima zebra Chilumba ,Maylandia zebra Chilumba Luwino ,Cynotilapia afra Cobwe ,Pseudotropheus demasoni ,Nimbochromis livingstoni, Labidochromis sp. Hongi. Znalazłem info o hongi, demosi i zebra ze roślinki wcinają ale nie wiem czy do mojej 300 się nadaj te gatunki bo pisało również że terytorialne rybcie. O innych leciały tylko aukcje alegro wiec nie bardzo sie orientuje co za pyski i jak duże nawet rosną

Może cos doradzicie czy z tych co tu wymieniłem nada sie cos do sklejenia obsady.

Posted
Chciałbym pójść w stronę roślinożerców Podobaja mi sie takie rybki Cynotilapia afra Likoma, Labidochromis sp. hongi SWEDEN ,Metricalima zebra Chilumba ,Maylandia zebra Chilumba Luwino ,Cynotilapia afra Cobwe ,Pseudotropheus demasoni ,Nimbochromis livingstoni, Labidochromis sp. Hongi.
Kolego poczytaj o tych rybach i zobaczysz że kombinujesz kolejny mix ;) Polecam zerknąć http://cichlidenareal.ru/wiki/index.php?lake=1 http://www.cichlid-forum.com/articles/n_livingstonii.php
Posted

No dobrze eljot12 troszkę sobie poszalałem z tymi rybciami;p ale jak tu coś wybrać jak większość to w opisie ma średnio agresywna,tak żeby sieczki w baniaku nie było;> da się połączyć te 2 gatunki Cynotilapia afra Cobwe i Labidochromis sp. hongi jedna z nich wszystkożerna a druga roślinożerna, te dwie mi się podobają co wymieniłem ale jeśli możecie coś zasugerować to by było ciekawiej :) macie większe doświadczenie:)

Posted
Metricalima zebra Chilumba ,Maylandia zebra Chilumba Luwino

Jest to raczej ta sama rybka może być tylko inna odmiana

A może zrób sobie jedno gatunkowo P demasoni wczoraj oglądałem takie akwa u moje znajomego i wyglądało przecudnie

A jak nie to proponuje P demasoni z L hongi ewentualnie Msobo magunga lub membe deep z hongami A jak już się przyczepiłem tych L hongi to możesz dodać M interruptusa

Posted
A jak już się przyczepiłem tych L hongi to możesz dodać M interruptusa
Jestem za tą opcją zaproponowaną przez Meszka, samice interruptusa rozjaśnią całość.
  • Dziękuję 1
Posted
Jestem za tą opcją zaproponowaną przez Meszka, samice interruptusa rozjaśnią całość.

Dzieki Eljot "uczę sie dopiero...." jak to ktoś napisał

Właśnie tak mi się wydawało, ładnie będzie się komponowało :-)

Posted

to coś Ci się kiepsko skopiowało :D meszek ;) bo ja pytałem o połączenie tych 2 gatunków Cynotilapia afra Cobwe i Labidochromis sp. hongi

Posted

Kolego chyba jednak dobrze skopiowałem i skomentowałem to pod spodem czy nie??

Tak pytales a ja nic nie odpisałem a za to podałem inne obsady myślałem ze to jasne ze nie bardzo pasuje

Posted

polecasz do tego baniaka 2 czy 3 gatunki ?

Msobo magunga i L hongi mi odpowiadają tylko jak 2 gatunkowe to w jakich haremach 1+3 czy coś więcej ;>

A jak 3 gatunkowe to coś w innym kolorze samca bo same niebieskie to by tego za dużo było :)

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

• Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.