przemek wieczorek Opublikowano 11 Października 2012 #21 Opublikowano 11 Października 2012 Przemek - zrobił prawwdopodobnie swój pierwszy stelaż i tak patrząc na foty zrobił go całkiem nieźle i o wiele lepiej niż jakby akwa stało na szafce nie ma sensu jechać go za nóżki i tak z nich zrezygnuje ostatecznie Nie to już zdaje się 5
astek Opublikowano 11 Października 2012 #22 Opublikowano 11 Października 2012 Cześć. Mam pytanie odnośnie właśnie tych nieszczęsnych nóżek. Jak są zamontowane te stopki? Na zdięciach Przemka nie bardzo mogę to rozpoznać. W tym profilu jest wywiercony otwór, w nim jest wsadzona tuleja z gwintem i dopiero w to wkręcona śruba? Chciałbym wiedzieć jak poprawnie zamontować takie nóżki.
makok Opublikowano 11 Października 2012 #23 Opublikowano 11 Października 2012 ja nie pomogę bo nie stosuję nóżek... za duży ciężar mam
przemek wieczorek Opublikowano 11 Października 2012 #24 Opublikowano 11 Października 2012 Cześć. Mam pytanie odnośnie właśnie tych nieszczęsnych nóżek. Jak są zamontowane te stopki? Na zdięciach Przemka nie bardzo mogę to rozpoznać. W tym profilu jest wywiercony otwór, w nim jest wsadzona tuleja z gwintem i dopiero w to wkręcona śruba? Chciałbym wiedzieć jak poprawnie zamontować takie nóżki. Po prostu nakrętka jest wspawana w przekroju profila ,tak że jej w ogóle nie widać . Odnośnie stop ,wypalam je z blachy na plazmie . Moze tu coś lepiej widać
Reapermax Opublikowano 11 Października 2012 Autor #25 Opublikowano 11 Października 2012 Jaką płytę makok masz pod zbiornikiem jako blat ? . 18 powinna spokojnie wytrzymać ale jak masz np 2x18mm to napisz bo szerokość zbiornika masz podobną . kątownik nóg to 50x50x5 wiec śrubka nie jest mała . nakrętki też mam wspawane nóżki się reguluje . o wytrzymałość stelaża się już nie martwię .
makok Opublikowano 11 Października 2012 #26 Opublikowano 11 Października 2012 nie chciało się poszukać foty? w moim wątku w dziale DIY, jak budowałem swoje akwa?
Reapermax Opublikowano 11 Października 2012 Autor #27 Opublikowano 11 Października 2012 fote widziałem ale trudno ocenić. 25mm jak bym miał strzelać .
makok Opublikowano 12 Października 2012 #28 Opublikowano 12 Października 2012 nie widziałem płyt osb w takich grubościach... 18mm kolego
przemek wieczorek Opublikowano 12 Października 2012 #29 Opublikowano 12 Października 2012 18mm wystarczy w zupełności . Makok pytanko do Ciebie dziś przyszła pompa OMNIGENA . Czym uszczelniałeś przelot wkręcany w śrubunek ? Teflon ,pakuły....?
makok Opublikowano 12 Października 2012 #30 Opublikowano 12 Października 2012 teflon - widać i mówię o tym na filmiku tutaj nie wiem dlaczego wstawia to jako widok filmu
Rekomendowane odpowiedzi