Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witajcie.

To mój pierwszy post na forum. Wyczytałem tu już wiele. Plan tła wewnętrznego opartego na Ceresit CR 65 już jest.

Problem w tym, że we wszystkich dotychczasowych postach wspominano o farbach akrylowych do malowania których nie ma już w produkcji.

Czy ktoś z Was w ostatnim czasie robił takie tło i jakimi farbami malowaliście?

Jedyne jakie widziałem to Emolak eko - farby z motylkiem. Macie z nimi jakieś doświadczenia?

Czekam na propozycje od osób doświadczonych :)

Pozdrawiam i dziękuję :)

Posted

Ja malowałem Emalią Magnat. Nie powiem ci jak się sprawują. Akwarium zalane tydzień temu. Narazie się nie łuszczą, nie wychodzą bąble. Myślę, że dopiero po ok. miesiącu będę coś mógł powiedzieć na 100%. Dla ciebie to już będzie za późno.

Posted
Ja malowałem Emalią Magnat. Nie powiem ci jak się sprawują. Akwarium zalane tydzień temu. Narazie się nie łuszczą, nie wychodzą bąble. Myślę, że dopiero po ok. miesiącu będę coś mógł powiedzieć na 100%. Dla ciebie to już będzie za późno.

Niekoniecznie za późno...

Jestem na etapie cyklinowania parkietu po małej powodzi.

Potem malowanie ścian, ustawianie mebli...

Dopiero później zajmę się akwarium.

Obecnie 375l stoi puste, pyszczki męczą się w 70l.

Masz na myśli tę farbę:

http://www.magnatfarby.pl/produkty/produkty-farby/art,3,emalia-akrylowa-do-drewna-i-metalu.html

Jakich kolorów używałeś?

Możesz zapodać jakieś foto? :)

Czekam na Twoją relację :)

Posted

Witaj,

ja używałem farb Bondex(wodna emalia akrylowa), mają dopuszczenie do malowania dziecięcych mebli i zabawek. Tło jest w akwarium już prawie rok i nic się złego nie dzieje.

Posted
Z tego co się orientuję to pomalować można praktycznie każdą farbą pod warunkiem że polakierujesz to później lakierem do jachtów.

Ja bym tam raczej nie lakierował.

• 2 years later...
Posted

Witam

Chciałem pomalować takie tło na czarno

Tło strukturalne do akwarium - Płaskie - 120x50 cm (4593942267) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img02.allegroimg.pl/photos/400x300/45/93/94/22/4593942267@@AMEPARAM@@02@@AMEPARAM@@45/93/94/22@@AMEPARAM@@4593942267

Emalie akrylowe widzę że są tylko w połysku, matu nie widzę.

Czy to dobry pomysł malowanie tego tła Śnieżką Supermal Emalia Akrylowa ?