MALAWIAN Opublikowano 24 Marca 2013 #221 Opublikowano 24 Marca 2013 Witam , pręgi u moich ryb nie zachodzą na płetwę . Druga sprawa może w końcu trzeba by zrobić podsumowanie tematu bo moim zdaniem sprawa wyglądu ryb jest do wyjaśnienia...trzeba spełnić pewne warunki..
harisimi Opublikowano 24 Marca 2013 #222 Opublikowano 24 Marca 2013 Potwierdzam I tak wam nie wierze ... fota wygląda jak namalowana ryba wiec albo PS albo wysokie ISO i ziarno ... nie chodzi o to że jakieś rewelacyjne barwy tylko o to że wygląda ona bardzo sztucznie a żywa ryba nie jest sztuczna
MALAWIAN Opublikowano 24 Marca 2013 #223 Opublikowano 24 Marca 2013 Witam , nie używam żadnych sztuczek bo i po co? Niedowiarków zapraszam na hodowlę
elozox Opublikowano 24 Marca 2013 #224 Opublikowano 24 Marca 2013 Z tymi pregami na pletwiej grzbietowej chodzi mi raczej o wiek mlodzienczy, i czy znikaja podczas wybarwienia sie ryby czyli postaci doroslej .Co miales na mysli piszac o wygladzie ze trzeba spelnic pewne warunki?
harisimi Opublikowano 24 Marca 2013 #225 Opublikowano 24 Marca 2013 Witam , nie używam żadnych sztuczek bo i po co? Niedowiarków zapraszam na hodowlę Tu nie chodzi o to że ryba jest tak ujmująco piękna choć brzydka nie jest ... chodzi bardziej o to, ze wygląda strasznie dziwnie jakby nieumiejętnie ktoś ją ostrzył PS-em ale skoro mówisz, że nic w niej nie grzebałeś to chyba winne jest światło lub sprzęt którym fotka była robiona. Za duża sie ostatnio naoglądałem fotek jjacka i MARS-a to chyba się wydelikaciłem
crav Opublikowano 24 Marca 2013 #226 Opublikowano 24 Marca 2013 wg mnie po prostu brak jest światła.. ale ja się nie znam...
stan Opublikowano 25 Marca 2013 #227 Opublikowano 25 Marca 2013 To zdjęcie w żaden sposób nie wygląda na ostrzone softem. Jak dla mnie jest najzwyczajniej źle zrobione i w tym przypadku bardziej winił bym fotografującego niż sprzęt(choć i on mógł nie ,,wyrobić '' z małą ilością zastanego światła). Zresztą widać, że zdjęcie jest poruszone i szyba od akwarium lusterkuje (nad płetwą grzbietową). Jeżeli chodzi o samą rybkę to jest ładnie wybarwiona.
MALAWIAN Opublikowano 25 Marca 2013 #228 Opublikowano 25 Marca 2013 Witam , dokładnie . fotka robiona w niezbyt mocno oświetlonym akwa , z ręki.
harisimi Opublikowano 25 Marca 2013 #229 Opublikowano 25 Marca 2013 Czy kompaktem ? Bo wtedy może jest winny soft ale aparatu ale chyba trochę odjechaliśmy od tematu
stan Opublikowano 25 Marca 2013 #230 Opublikowano 25 Marca 2013 A to już inna bajka hari, np. nikon sieje strasznie cyjaną i mus korygować to w tzw. PS-ie. ! Dobra koniec OT ~!
Rekomendowane odpowiedzi