firefighter1 Opublikowano 8 Września 2012 Autor #11 Opublikowano 8 Września 2012 aaaaa sry chodziło mi o cynotilapia sp. hara + saulosi...1+4 x2
Slawek-meszek Opublikowano 8 Września 2012 #12 Opublikowano 8 Września 2012 Tez pasuje widze ze sie spodobał piekny samczyk Ja jednak spróbowałbym saulosi 2+4 a cynotylapie 1+3 Powinno byc dobrze Co Ty na to?? 1
firefighter1 Opublikowano 8 Września 2012 Autor #13 Opublikowano 8 Września 2012 Jeśli chodzi o mnie to jestem elastyczny, akwarium niestety nie , a na poważnie to plan dobry chociaż widzę, że cynatolapie są duże więc widzę, że raczej środkowa strefa będzie dla nich, a dla saulosi zostają jaskinie i dno więc każda grupa coś znajdzie. Zaraz zabieram się do lektury szczegółowej.
matejk Opublikowano 9 Września 2012 #14 Opublikowano 9 Września 2012 Zależy jaka afra...Tą co podał meszek czyli Hara dorasta do 9-10cm jak saulosi więc nie ma problemu...Jeśli chodzi o afry musisz się zastanowić bo samice są zazwyczaj szaro-bure...
Slawek-meszek Opublikowano 9 Września 2012 #15 Opublikowano 9 Września 2012 Kolego matejk jakbyś poczytał uważnie to wiedziałbyś ze rozmowa jest o cynotilapie sp hara a nie było mowy na temat afry:-) Spokojnie sobie poradzą te dwa gatunki ze sobą Jestem nawet przekonany ze królem i panem na wlosciach będzie saulosi
matejk Opublikowano 9 Września 2012 #16 Opublikowano 9 Września 2012 meszek kolega napisał że "to plan dobry chociaż widzę, że cynotilapie są duże" więc u napisałem że jest podobnych rozmiarów co saulos i nie będzie problemu a ty się do wszystkiego czepiasz!!
firefighter1 Opublikowano 9 Września 2012 Autor #17 Opublikowano 9 Września 2012 Wielkość jest stwierdzeniem na podstawie bazy ryb bo jest tam że sp.hara ma 13 cm max a saulosi 10cm max. No ale można przyjąć, że jednakowe chociaż widzę, że sp.hara lubi środek do zejścia kamieni, a saulosi kamień i dno dlatego takie połączenie + kolorystyka+dieta wydaje mi się świetną propozycją i na razie tego się trzymam. bardzo wam dziękuję.
matejk Opublikowano 9 Września 2012 #18 Opublikowano 9 Września 2012 Tak jak najbardziej bardzo fajne obsadzenie akwa
firefighter1 Opublikowano 10 Września 2012 Autor #19 Opublikowano 10 Września 2012 Małe zdjęcie poglądowe, widok z pokoju do oglądania, kot siedzi na miejscu w którym będzie akwarium. Pozostało szlifowanie i malowanie, a następnie obsadzanie szkła.
matejk Opublikowano 10 Września 2012 #20 Opublikowano 10 Września 2012 Ja bym tak zostawił i bym nic nie zmieniał obsada (kot) świetna wystrój na 10 :D:D
Rekomendowane odpowiedzi