Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli chodzi o mnie to jestem elastyczny, akwarium niestety nie :), a na poważnie to plan dobry chociaż widzę, że cynatolapie są duże więc widzę, że raczej środkowa strefa będzie dla nich, a dla saulosi zostają jaskinie i dno więc każda grupa coś znajdzie. Zaraz zabieram się do lektury szczegółowej.

Opublikowano

Zależy jaka afra...Tą co podał meszek czyli Hara dorasta do 9-10cm jak saulosi więc nie ma problemu...Jeśli chodzi o afry musisz się zastanowić bo samice są zazwyczaj szaro-bure...

Opublikowano

Kolego matejk jakbyś poczytał uważnie to wiedziałbyś ze rozmowa jest o cynotilapie sp hara a nie było mowy na temat afry:-)

Spokojnie sobie poradzą te dwa gatunki ze sobą Jestem nawet przekonany ze królem i panem na wlosciach będzie saulosi

Opublikowano

meszek kolega napisał że "to plan dobry chociaż widzę, że cynotilapie są duże" więc u napisałem że jest podobnych rozmiarów co saulos i nie będzie problemu a ty się do wszystkiego czepiasz!!

Opublikowano

Wielkość jest stwierdzeniem na podstawie bazy ryb bo jest tam że sp.hara ma 13 cm max a saulosi 10cm max. No ale można przyjąć, że jednakowe chociaż widzę, że sp.hara lubi środek do zejścia kamieni, a saulosi kamień i dno dlatego takie połączenie + kolorystyka+dieta wydaje mi się świetną propozycją i na razie tego się trzymam. bardzo wam dziękuję.