Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam ponownie, dzisiaj dotarlo do mnie akwa.

zastanawiam sie jak ulozyc styropian, mam 2cm (innych u mnie nie mozna dostac)

zastanawia mnie to czy klasc go na calej powierzchni dna, czy moze do 3/4 dna. dotychczas ukladalem w poprzednich moich 2 malawcach na calej pow. dna.

jak radzicie?

Opublikowano

Na całym dnie minus po dwa centymetry z trzech stron zeby nie było widac :) Czyli stykac się ma z tylem zbiornika, chyba, że jest widoczny zbiornik z czterech stron wtedy od kazdej szyby 2 centymetry odstepu zostaw :)

Opublikowano
A po co styropian ?

Po to żebyś spal w miarę spokojnie Pysie straszne "kopacze" są a kamienie lubią sie przewracać a jak spadnie na styropian nie narobi tyle szkody jak spadnie na mala ilość piasku i szkło Reasumując styropian wkłada się w ramach bezpieczeństwa

Opublikowano

jak układasz kamienie w sposób bezpieczny, czyli taki żeby nie miały prawa się przewrócić to nie popadajmy w paranoje z tym styro...

ucz się od 6-latka :P (z użyciem kawałków pianki pod panele 5mm)

powodzenia ;)

Opublikowano
ucz się od 6-latka :P (z użyciem kawałków pianki pod panele 5mm)

Przepraszam za OT, ale to się nadaje do zainteresowania sprawą Rzecznika Praw Dziecka ;-)

Kiedy mój Malec będzie z takim zapałem chciał urządzać akwarium, a nie tylko płoszyć ryby ;-)

pozdrawiam

Opublikowano

Ja tez przepraszam za OT, mojemu malcowi zapału nie brak, ma nawet nadmiar zapału i to mnie przeraża, nie wsadziłbym go do akwarium a już na pewno nie z kamieniami w ręku :D