Wentyl Opublikowano 21 Kwietnia 2007 #1 Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Mam pytanko czy ktoś się zna na Tropheusach, można je trzymać razem z pyszczakami z Malawi? :?
bidzi Opublikowano 21 Kwietnia 2007 #2 Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Nie!!! inny biotop. Niby warunki muszą mieć te same lecz zachowania tych ryb są bardzo różne. Niestety nie utrzymają się z Malawi. Tropheusy z Tanganiki inaczej odbierają zachowania pysi szczególnie podczas okresów godowych i niestety nie wytrzymują tego co kończy się zgonem.
Wentyl Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Autor #3 Opublikowano 21 Kwietnia 2007 szkoda, też fajnie wyglądają.Nie wiem sam na który biotop się zdecydować aby było ładnie i kolorowo w moim 240l
bidzi Opublikowano 21 Kwietnia 2007 #4 Opublikowano 21 Kwietnia 2007 No niestety. Tylko z tą 240 to też za wiele nie zwojujesz. Wiem że to też ładne rybki jednak uważam że Malawi jest dużo bardziej interesujące.
Wentyl Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Autor #5 Opublikowano 21 Kwietnia 2007 tak też myślę,że pozostanę przy Malawi tym bardziej, że można przy Malawi mieszać gatunki idzie stworzyć naprawdę fajny zbiornik. Może macie propozycje co do obsady aby w zbiorniku było kolorowo i w miarę spokojnie(choć pysie to nerwowe rybki)
bidzi Opublikowano 22 Kwietnia 2007 #6 Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Na taki zbiornik proponował bym Tobie Yellow i saulosi w tosunku 1+3
WaldekN Opublikowano 22 Kwietnia 2007 #7 Opublikowano 22 Kwietnia 2007 nie ma co? bardzo atrakcyjna propozycja ja (cały zbiornik żółty)
Rajwus15 Opublikowano 22 Kwietnia 2007 #8 Opublikowano 22 Kwietnia 2007 saulosi + maingano kupujesz na początku po 10sztuk z gatunku i zobaczysz, jakie będą proporcje
zamioculcas Opublikowano 22 Kwietnia 2007 #9 Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Na Tanganike 240L to zdecydowanie za mało, sam chcialem tange ale niestety zeby mozna bylo chodować 2 gatunki potrzeba tak z 500L:(
bidzi Opublikowano 22 Kwietnia 2007 #10 Opublikowano 22 Kwietnia 2007 nie ma co? bardzo atrakcyjna propozycja ja (cały zbiornik żółty) Samiec również jest żółty??? :roll: Nie wiedziałem. Widziałem takie akwa i mi się bardzo podobało. yellow i samice saulosi mają inne odcienie i bardzo ciekawie to wygląda. Możesz też dać rdzawe zamiast którejś z tych odmian.
Rekomendowane odpowiedzi