pawelmisiek Opublikowano 4 Sierpnia 2012 #1 Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Witam, prosilbym o podpowiedz co podawac danej obsadzie do jedzenia, jakie suche i jakie mrozonki . Aktualnie podaje im karmy ktore zostaly mi po pozostalym wlascicielu akwarium , a hodowal on paletki takze mysle ze nic im nie bedzie , a jedza jak szalone Moja obsada to 8x hongi 8x membe deeb 8x Pseudotropheus demasoni 6x Pseudotropheus socolofi (Albinos) Hongi sa do wymiany na inny gatunek, temat zamiescilem w dziale obsady to jak ktos ma pomysl zapraszam tam. A tutaj prosze o propozycje co moge im dawac. Kolega podal mi takie karmy : D50 plus dla paletek Spirulinę 36% takiej nie ma na allegro jest tylko 21% Sera flora Tetra phyll Hikari Cichlid Excel Krill Flake.
Slawek-meszek Opublikowano 4 Sierpnia 2012 #2 Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Powinieneś zakupić coś z wyższej polki pokarmów tj Naturefood lub OSI Naturefood Cichild Plant (pokarm dla roślinny), spirulina 36% forte jest dostępna praktycznie w każdym akwarystycznym firmy Tropical lub Jbl zostaw, Hikari jak masz tez możesz zostawić tak jak krill flake D 50 możesz podawać choć nie musisz bo wszystkie wartości masz w jednym pokarmie NF
pawelmisiek Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Autor #3 Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Co do naturefood to na allegro nie ma nic , jest jedynie cos z OSI np. O.S.I. CICHLID PELLETS GRAN , a w moim zoologicznym nie ma takich rzeczy do pyszczakow takze jestem tego pewny. A nie pojade 40 km po karme bo to sie nie oplaca, wole zamowic z allegro i zaplacic 5zl za przesylke. Co do OSI to nie widze zeby ktos to kupowal na allegro takze nie wiem czy to taka wyzsza polka bo cena nie jest tez wygorowana. A jakie mrozonki podawac?
brazylia Opublikowano 5 Sierpnia 2012 #4 Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Co do naturefood to na allegro nie ma nic , Cos slabo szukasz;) , znalazlem 3 strony z Naturefood jest jedynie cos z OSI np. O.S.I. CICHLID PELLETS GRAN , z OSI jest jeszcze spirulina (platki, granulki), IMHO jedna z lepszych Co do OSI to nie widze zeby ktos to kupowal na allegro takze nie wiem czy to taka wyzsza polka bo cena nie jest tez wygorowana. A jakie mrozonki podawac? Nie wszyscy robia zakupy na All.. Jezeli chodzi o mrozonki to ewetualnie, larwa komara, kryl i to nie za czesto.
Perez666 Opublikowano 5 Sierpnia 2012 #5 Opublikowano 5 Sierpnia 2012 larwa komara Oczywiście czarna larwa komara, nie ochotka....nie pomylić
Oman Opublikowano 5 Sierpnia 2012 #6 Opublikowano 5 Sierpnia 2012 (...)Co do OSI to nie widze zeby ktos to kupowal na allegro takze nie wiem czy to taka wyzsza polka bo cena nie jest tez wygorowana(...) Bo na Allegro sprzedaje się to, co najtańsze. Ustaw sobie listę wg ofert i zobaczysz, że "bryluje" Tropical.
Slawek-meszek Opublikowano 5 Sierpnia 2012 #7 Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Co do OSI to nie widze zeby ktos to kupowal na allegro takze nie wiem czy to taka wyzsza polka bo cena nie jest tez wygorowana Jeżeli Ty patrzysz na to co kto kupuje a nie na to kto co poleca to moze faktycznie patrz na allegro i karm swoje rybki Jezeli poczytasz troszkę nasze forum sam zobaczysz co jest napisane na temat pokarmów które są dobre i które sa lepsze Wystarczy tylko odrobina chęci aby poczytać Na temat mrozonek tez jest duzo Powodzenia w czytaniu na allegro
pawelmisiek Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Autor #8 Opublikowano 5 Sierpnia 2012 OK to ja cos wybiore i napisze cala liste i powiecie czy taki komplet moze byc, odezwe sie nie bawem , pozdr.
brazylia Opublikowano 5 Sierpnia 2012 #9 Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Oczywiście czarna larwa komara, nie ochotka....nie pomylić To wiadomo:p
pawelmisiek Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Autor #10 Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Po rozmowie z hodowca ze strony Coube i przejrzeniu pokarmow na allegro wybralem kilka rodzajow: JBL NOVO-MALAWI HIKARI EXCEL HIKARI Cichlid Gold Sinking Mini JBL Novo Rift TROPICAL MALAWI TROPICAL SPIRULINA SUPER FORTE 36% do tego mrozonki artemia , larwy czarnego komara Cos byscie zmienieli lub dodali ? Zrezygnowalem z firmy naturalfood i OSI poniewaz sa dosc drogie ...
Rekomendowane odpowiedzi