Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hehe, tyle to wiem - problemem by było zdobycie drzwiczek w tym wzorze który mam ;)

Na razie mam znowu walkę z żoną - przeczytała Wasze posty i zmieniła zdanie :mad:. Mam jeszcze opcję 122/58/60 - to by stało na stabilnej komodzie którą nie trzeba wzmacniać.

pzdr

Opublikowano

Mi byłoby szkoda tych 200x60, to syper wymiary, radocha ze zbudowanej własnoręcznie lub przerobionej szafki jest taka sama jak widok w zbiorniku malawi (kosmiczna) tak wiec ja bym sie nie poddawał, no chyba że dostałeś ultimatum od żonu ( ona albo akwarium) :D

Opublikowano

Masz rację - jednak to i tak będzie moje trzecie szkło, więc nie będę nadmiernie dyskutował ;). Na razie czekam na wycenę mniejszego akwarium.

pzdr

Opublikowano
Mam jeszcze opcję 122/58/60 - to by stało na stabilnej komodzie którą nie trzeba wzmacniać.

pzdr

Po co tak wysokie akwarium. Przy 122cm długości i tak nie dasz ryb pływających w toni, a akwarium będzie wyglądało mało estetycznie.

Opublikowano

Planuję wysoko zabudować kamieniami - a jak nie wyjdzie to i tak nie powinno źle wyglądać. Tym bardziej, że będzie otwarte.

pzdr

ps.

Żona została przekonana :P Jedynie akwarium zmieniło wymiary na 190/60/60 ze względu na skos poddasza i wysokość szafki. Ale dzięki temu na boki będzie wystawać tylko po 5cm. Blat będzie wystawał tylko z tyłu i tam dam 4 klocki 15cm/15cm które wytnę z resztek, które zostały mi po budowie dachu :) I to ją najbardziej przekonało - nie chciała by coś wystawało z komody na salon - ,,burzyło to jej poczucie estetyki,, :confused:

edit 2

akwarium o podanych wyżej wymiarach właśnie zostało zamówione - czyli za jakieś 2-3 tygodnie dołączę do zacnego grona ,,malawistów,, (chociaż marzy mi się frontosa)