Krzysiek S Opublikowano 29 Lipca 2012 #1 Opublikowano 29 Lipca 2012 jako, że tegoroczne wakacje spędziłem na zwiedzaniu Bawarii nie omieszkałem odwiedzić hodowli www.cichliden-stadl.de, znanej zapewne większości Malawimaniaków, firma mieści się w niewielkiej miejscowości Buhl im Ries niedaleko Monachium, na miejscu kilkaset akwariów z Pielęgnicami z Malawi Tanganiki ale również ryby z innych biotopów, a także popularne aktualnie bezkręgowce (krewetki, slimaki), oczywiście także technika, wyposażenie zbiorników i pokarmy, co najważniejsze jednak do wyboru mamy kilkaset pozycji z listy Malawi Tank raised oraz Malawi Wild collected, ja w sumie jechalem po ryby z Tanganiki Haplotaxodon microlepis, ale jednak nie zdecydowałem się na nie i wziąłem za sobą do domu: Dimidiochromis strigatus, Mylochromis anaphyrmus, Eclectochromis labrosus Thick lip Mbenji oraz Stigmatochromis woodi, wszystkie w układach 1+2, dodatkowo bardzo miła obsługa, świetny kontakt mail'owy- niezwłoczna odpowiedź na zapytanie z pełną, aktualną ofertą, w załącznikach zdjęcia kilku ryb stamtąd: i jeszcze jedno zdjęcie z zeszłorocznych odwiedzin, wtedy jednak przejeżdżałem tamtędy motocyklem i nie miałem możliwości zabrania ze sobą zakupów no i najlepsze, na miejsce mam tam okolo 780 km. co nawet przy w miarę przepisowej jeździe przez Czechy daje najwyżej siedem godzin jazdy w jedną stronę :-) Cytuj
Perez666 Opublikowano 29 Lipca 2012 #2 Opublikowano 29 Lipca 2012 Poezja... Widzę, że na fotkach jest B.lepturus którego będę miał u siebie W planach jest właśnie wycieczka do tej hodowli... Musisz mieć spory baniak na te gatunki co zakupiłeś? Cytuj
Krzysiek S Opublikowano 29 Lipca 2012 Autor #3 Opublikowano 29 Lipca 2012 co do wielkości mojego akwarium, to już Ci o nim pisałem w Twoim temacie, moje nowe ryby aktualnie zamieszkały w mniejszym zbiorniku, około 1100 l. bo to są jeszcze prawdziwe maluchy tak pomiędzy 5-8 cm. i w dużym akwarium szybko padłyby ofiarami moich już dosyć podrośniętych B. lepturus (niestety najprawdopodobniej w układzie 4+2, albo, co gorsza 5+1- właśnie się przyjrzałem i coś mi to tak wygląda) oraz N. venustus, załączam jeszcze kolejne zdjęcia z zeszłorocznej wizyty: Cytuj
Ksiaze_Kluska Opublikowano 30 Lipca 2012 #4 Opublikowano 30 Lipca 2012 wrzuc zdjecia strigatusa jak wyrosnie Cytuj
Krzysiek S Opublikowano 30 Lipca 2012 Autor #5 Opublikowano 30 Lipca 2012 właśnie cyknąłem jedno w miarę udane zdjęcie, sory za brudną szybę i za jakość, ale nie miałem kiedy wyczyścić szyb przed wyjazdem (no dobra, wtedy jeszcze były w miarę czyste i mi się nie chciało) a teraz nie chcę niepokoić ryb zaraz po ich wpuszczeniu: D. strigatus, a w prawym górnym rogu E. labrosus thick lip Mbenji Cytuj
marek_z_81 Opublikowano 30 Lipca 2012 #6 Opublikowano 30 Lipca 2012 Jakbyś był tak miły i machną kilka fotek do galerii ale całych twoich baniaków bo ciekawość na pewno nie tylko mnie zżera;) Cytuj
Perez666 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 #7 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Masz może ich aktualną ofertę? Głównie chodzi o drapieżniki z odłowu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi