Marceli Szpak Opublikowano 24 Lipca 2012 #1 Opublikowano 24 Lipca 2012 Jak jest z tą agresją u Hongi Sweden Very Rare? Czy naprawdę są tak skrajnie agresywne?
Sir_Yaro Opublikowano 24 Lipca 2012 #2 Opublikowano 24 Lipca 2012 Zdajesz sobie sprawe ze "Very Rare" to nie jest czesc nazwy? I zdeczko głupio ta nazwa wyglada....
makok Opublikowano 25 Lipca 2012 #3 Opublikowano 25 Lipca 2012 oj Yaro jest taki RARE że wyraźnie musi odbiegać agresją od nieRARE i mało kto zaświadczy że jest inaczej
Marceli Szpak Opublikowano 25 Lipca 2012 Autor #4 Opublikowano 25 Lipca 2012 No tak, ale jak hodowca na własnej stronie pisze VERY RARE, zamiast bardzo rzadki, to do końca nie wiadomo o co chodzi. Jakkolwiek łacińso - angielska nazwa by śmiesznie nie brzmiała. Poza tym RARE, znaczy również: "szlachetny", a tu już można pomyśleć, że to część nazwy. No, ale wracając do tematu: czy Hongi są naprawdę tak skrajnie agresywne?
makok Opublikowano 25 Lipca 2012 #5 Opublikowano 25 Lipca 2012 RARE albo VERY RARE w karcie katalogowej szanujących się "źródeł-importowo-hodowlanych" oznacza ni mniej ni więcej niż rzadki i tego zwykło się nie tłumaczyć... bo samo rare ma więcej znaczeń, ot choćby "surowy" w przypadku steka co do agresywności hongi, to choć nie miałem osobiście, to spotkałem się z opiniami potwierdzającymi to co się o nich piszę w necie i nie tylko - małe lecz bitewne ... tylko znów znaczeń słowa agresywne w tym kontekście będzie tyle samo co tłumaczeń słowa rare na polski... bo czy agresywne to już zbyt agresywne do Twojego baniaka? czy agresywne to znaczy zabijające się? albo zabijające innych? czy agresywne znaczy zbyt agresywne dla nerwów akwarysty, odbiorcy wrażeń? czy wreszcie agresywne oznaczać będzie uchwycenie gatunku w jakiejś wyimaginowanej skali porównawczej? innymi słowy, się nie przekonasz jeśli nie spróbujesz, a nie spróbujesz jeśli nie zachowasz minimum takich warunków o jakich mówią Ci którzy te ryby mieli dłużej... cały ten wątek jest raczej bezprzedmiotowy jak powyższy mój post... masz gdzie je trzymać, trzymaj i oceń...
Marceli Szpak Opublikowano 26 Lipca 2012 Autor #6 Opublikowano 26 Lipca 2012 No dobra, pożyjemy, zobaczymy -- Czy znacie może jakiś dobry sklep w Łodzi? Z tym miastem mam bezpośrednie połączenie PKS prawie pod sam dom
devil102 Opublikowano 27 Lipca 2012 #7 Opublikowano 27 Lipca 2012 Podłaczę się, zmieniłem obsadę na nową czy taka obsada jest poprawna? Labidochromis sp. hongi, Pseudotropheus demasoni, Labeotropheus trewavasae 2+4 dorosłe, 10 (nie wiem jaki układ), 7 (nie wiem jaki układ).
Perez666 Opublikowano 27 Lipca 2012 #8 Opublikowano 27 Lipca 2012 zmieniłem obsadę na nową czy taka obsada jest poprawna? Labidochromis sp. hongi, Pseudotropheus demasoni, Labeotropheus trewavasae Tak, jak najbardziej poprawna.Wszystkie gatunki to roślinożercy.
devil102 Opublikowano 27 Lipca 2012 #9 Opublikowano 27 Lipca 2012 Dziękuję,czy mogę jeszcze dołożyć 4 gatunek czy już dość?
Slawek-meszek Opublikowano 27 Lipca 2012 #10 Opublikowano 27 Lipca 2012 Jezeli chodzi o akwa 450l mozesz dolozyc 4 gatunek Polecam Pseudotropheusa Acei
Rekomendowane odpowiedzi