Slawek-meszek Opublikowano 19 Lipca 2012 #11 Opublikowano 19 Lipca 2012 Marceli Szpak aleś strzelił wykład uff nie chodziło mi o Tanganike i Malawi ale o zbrojnika bo o tym była mowa Już poznałem Twoje zdanie mi wystarczy
Marceli Szpak Opublikowano 20 Lipca 2012 #12 Opublikowano 20 Lipca 2012 Marceli Szpak aleś strzelił wykład uff nie chodziło mi o Tanganike i Malawi ale o zbrojnika bo o tym była mowa Już poznałem Twoje zdanie mi wystarczy Nie przesadzaj, jaki wykład? Reapermax - pyszczaków niew kupuje się po dwie szt. Do 112l. kup sobie 10 małych Saulosi. Będziesz miał niebieskie samce i zółte samiczki (możesz kupić saulosi coral i będziesz miał pomarańczowe samiczki). Jak Ci dorosną zostaw 1 samca najładniejszego i najsilniejszego i 3 samiczki, to absolutny maks. Resztę sprzedaj, albo wpuść do większego akwarium. Na pewno poznasz, który samiec rządzi To widać Rybki rosną powoli, nawet pół roku. Jak już zauważysz różnice w płci, a u Saulosi te różnice są bardzo widoczne ze względu na różnicę kolorów, od razu reaguj.
zdrowy_zab Opublikowano 20 Lipca 2012 #13 Opublikowano 20 Lipca 2012 Rybki rosną powoli, nawet pół roku Powoli, ale pół roku Jak pół roku, to bardzo szybko.
Marceli Szpak Opublikowano 20 Lipca 2012 #14 Opublikowano 20 Lipca 2012 Powoli, ale pół roku Jak pół roku, to bardzo szybko. W zasadzie Pyszczaki rosną całe życie, ale te pierwsze pół roku wystarczy, by dorosły na tyle, aby można było zauważyć pierwsze różnice w płci. U mnie Elongatus Mpanga był już wyrośnięty po 6 - 7 miesiącach na tyle, że widać było juz całe jego piekno.
zdrowy_zab Opublikowano 20 Lipca 2012 #15 Opublikowano 20 Lipca 2012 Ja kupiłem rok i 2 miesiące temu msobo (miały wtedy jakies 4 cm) i dopiero teraz samczyk zaczyna się wybarwiać (ok 6cm)
marek_z_81 Opublikowano 20 Lipca 2012 #16 Opublikowano 20 Lipca 2012 pyszczaków niew kupuje się po dwie szt. Nie kupuje się jeżeli po 2 szt. z różnych gatunków, kolega napisał, że po 2 sztuki z jednego gat. dla zmieszania krwi, a to już ma sens;)
Bezprym Opublikowano 20 Lipca 2012 #17 Opublikowano 20 Lipca 2012 Zdrowy zębie mógłbyś zamieścić filmik z twoimi rybkami? Interesuje mi wygląd samiczek twoich afr na yuotube z tym cieniutko, na każdym zdjęciu inaczj wyglądają a planuję ten gatunek do swojej obsady.
Slawek-meszek Opublikowano 20 Lipca 2012 #18 Opublikowano 20 Lipca 2012 Ja kupiłem rok i 2 miesiące temu msobo (miały wtedy jakies 4 cm) i dopiero teraz samczyk zaczyna się wybarwiać (ok 6cm) To takie dziwne, jakie masz te ryby ze przez ponad rok czasu msobo urosły tylko 2 cm?
zdrowy_zab Opublikowano 20 Lipca 2012 #19 Opublikowano 20 Lipca 2012 Masz w podpisie Urosły, no może 3cm, ale nie są jeszcze dorosłe.
Marceli Szpak Opublikowano 20 Lipca 2012 #20 Opublikowano 20 Lipca 2012 Masz w podpisie Urosły, no może 3cm, ale nie są jeszcze dorosłe. No, to jest faktycznie dziwne. Mi w pół roku urosły więcej.
Rekomendowane odpowiedzi