Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Marceli Szpak aleś strzelił wykład uff nie chodziło mi o Tanganike i Malawi ale o zbrojnika bo o tym była mowa Już poznałem Twoje zdanie mi wystarczy

Nie przesadzaj, jaki wykład?

Reapermax - pyszczaków niew kupuje się po dwie szt. Do 112l. kup sobie 10 małych Saulosi. Będziesz miał niebieskie samce i zółte samiczki (możesz kupić saulosi coral i będziesz miał pomarańczowe samiczki). Jak Ci dorosną zostaw 1 samca najładniejszego i najsilniejszego i 3 samiczki, to absolutny maks. Resztę sprzedaj, albo wpuść do większego akwarium. Na pewno poznasz, który samiec rządzi :) To widać

Rybki rosną powoli, nawet pół roku. Jak już zauważysz różnice w płci, a u Saulosi te różnice są bardzo widoczne ze względu na różnicę kolorów, od razu reaguj.

Opublikowano
Powoli, ale pół roku :D Jak pół roku, to bardzo szybko.

W zasadzie Pyszczaki rosną całe życie, ale te pierwsze pół roku wystarczy, by dorosły na tyle, aby można było zauważyć pierwsze różnice w płci. U mnie Elongatus Mpanga był już wyrośnięty po 6 - 7 miesiącach na tyle, że widać było juz całe jego piekno.

Opublikowano
pyszczaków niew kupuje się po dwie szt.

Nie kupuje się jeżeli po 2 szt. z różnych gatunków, kolega napisał, że po 2 sztuki z jednego gat. dla zmieszania krwi, a to już ma sens;)

Opublikowano

Zdrowy zębie mógłbyś zamieścić filmik z twoimi rybkami? Interesuje mi wygląd samiczek twoich afr na yuotube z tym cieniutko, na każdym zdjęciu inaczj wyglądają a planuję ten gatunek do swojej obsady.

Opublikowano
Ja kupiłem rok i 2 miesiące temu msobo (miały wtedy jakies 4 cm) i dopiero teraz samczyk zaczyna się wybarwiać (ok 6cm)

To takie dziwne, jakie masz te ryby ze przez ponad rok czasu msobo urosły tylko 2 cm?