kilocoli Posted July 12, 2012 Share #1 Posted July 12, 2012 Hej! Posiadam od kwietnia akwarium z pyszczakami i wszystkie ryby mam od jednego, sprawdzonego hodowcy. Przy kupnie większej ilości ryb dostałam "w gratisie" dwóch samców, ale niestety nie zapisałam, jak one się nazywają. Zawsze staram się zapisywać nazwy, żeby móc o nich więcej poczytać. Przeszukałam chyba cały internet, żeby znaleźć ten gatunek, przybliżony wydaje mi się, że jest pseudotropheus elongatus ornatus albo neon spot, ale te, które ja mam mają jeden pas poziomy jak u maingano i reszta poprzecznych. Tutaj wklejam zdjęcia: Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdrowy_zab Posted July 12, 2012 Share #2 Posted July 12, 2012 Zawsze staram się zapisywać nazwy, żeby móc o nich więcej poczytać Zdecydowanie, powinno być inaczej. Najpierw czytasz, później kupujesz. Do identyfikacji służy galeria. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kilocoli Posted July 12, 2012 Author Share #3 Posted July 12, 2012 A i przy okazji zapytam tylko: Czy te rybki to pseudotropheus estherae: red red czy OB morph Bo OB morph mają plamki, ale nigdzie nie wyczytałam, że samce tego gatunku są białe, a z kolei jest to napisane w red red, ale red red nie mają plam, a moje jednak mają. Tu zdjęcia: -- "Do identyfikacji służy galeria" Jeśli byś przeczytał mojego posta, to byś wiedział, że już szukałam na różne sposoby i nie mogę znaleźć, dlatego pytam tych, którzy znają się na gatunkach tych ryb, a Ty jeśli się nie znasz, to proszę- nie odzywaj się Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdrowy_zab Posted July 12, 2012 Share #4 Posted July 12, 2012 Wstawiasz zdjęcie do galerii, a tam znający się ludzie, wypowiadają się, nie na forum. Dziękuję, to tyle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawek gorol Posted July 12, 2012 Share #5 Posted July 12, 2012 jak wyżej. zamykam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts