czendlik82 Opublikowano 19 Czerwca 2012 #1 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Witam. Panowie rybki mam już prawie 2 miesiące, jak na razie to daje im raz dziennie rano http://allegro.pl/tropical-malawi-1200ml-220g-oryginal-wroclaw-i2410182408.html Rybki mają od 3 do 6 cm długości, w sumie 28 sztuk, po 7 z gatunku. Melanochromis cyaneorhabdos - maingano Labidochromis sp. hongi Pseudotropheus acei Pseudotropheus saulosi Aha mam jeszcze mrożonki http://allegro.pl/malawi-mix-pokarm-mrozony-3-sztuki-0-3kg-i2424603355.html daje im kostkę z blistra raz na trzy dni. Czy mam zmienić już pokarm na jakiś inny i jak często im dawać jeść ?
yaro Opublikowano 19 Czerwca 2012 #2 Opublikowano 19 Czerwca 2012 jak duze masz akwarium? proponowal bym abyś karmił bardziej urozmaiconymi pokarmami nie tylko Tropical. proponuję OSI, NF czy Hikari. Mrożonki jak najbardziej mogą być - ale z allegro raczej bym nie kupował - chyba że od sprzedającego oddzielała by mnie niewielka odległość.
Slawek-meszek Opublikowano 19 Czerwca 2012 #3 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Dokładnie tak jak napisał yaro musisz urozmaicić diete dla tak pieknych pysi Polecam Naturefood Cichild Plant, Spirulina OSI, proponowałbym zakupić sobie suchy plankton i jak zostałby Ci Tropical to go po prostu skończ z tymi pokarmami
czendlik82 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Autor #4 Opublikowano 20 Czerwca 2012 jak duze masz akwarium? 450 litrów Czyli tak, kupie NATUREFOOD Cichlid Plant S, Spirulina OSI, mrożonki Malawi Mix. Pytanie jeszcze jak to podawać, ile razy dziennie, czy wszystkie na raz, o jakich porach, chodzi mi ogólnie jak karmić ?!
Perez666 Opublikowano 20 Czerwca 2012 #5 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Mrożonki Malawi mix nie kupuj bo znajduje się tam ochotka której należy się wystrzegać.
czendlik82 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Autor #6 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Ok. Dokończę to co mam i już nie kupie tej mrożonki.
Slawek-meszek Opublikowano 20 Czerwca 2012 #7 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Nie kupuj rozmiaru S kup sobie od razu M żebyś później nie żałował jak rybcie podrosną
Rekomendowane odpowiedzi